Painajaismainen tilanne tallentui videolle: Hai vaani rantavedessä pikkulasta Floridassa – vain yhdestä silminnäkijästä oli pelastajaksi

Painajaismainen tilanne tallentui videolle – hai vaani rantavedessä pikkulasta Floridassa 0:59
Pelottavan tilanteen rannalla kuvasi silminnäkijä.

Valtaosa ihmisistä poistuu vedestä vikkelään nähdessään hain uiskentelemassa lähettyvillä, mutta videolla esiintyvä pikkupoika ei ehtinyt edes huomata meressä lymyävää vaaraa.

Vapaa-aikaa rannalla viettänyt poliisi Adrian Kosicki oli ollut Cocoa Beachilla rannalla iltakävelyllä vaimonsa kanssa viime viikon torstaina. Yllättäen hän oli nähnyt rantavedessä puistattavan näyn. Vedessä leikkivän pikkupojan lähettyville oli hiljaa uinut hai.

Mies ei jäänyt miettimään oikeanlaista tapaa menetellä mahdollisesti vaarallisessa tilanteessa, vaan syöksyi veteen pelastamaan vedessä uinutta lasta.  

Tilanteen kuvasi eräs silminnäkijä ja videolla voi kuulla useiden ihmisten huomaavan hain, mutta kukaan muu ei syöksynyt pelastamaan lasta Adrianin lisäksi.

Kukaan ei onneksi vahingoittunut kahakassa ja haikin oli ehtinyt luikkia tiehensä. Tarkkaa tietoa ei ole, minkälainen hai vedessä tarkalleen uiskenteli. Alueella elää lukuisia hailajeja, kuten härkähaita ja mustapilkkahaita. Ihmisiin kohdistuneita haihyökkäyksiä tilastoivan the International Shark Attack File -keskuksen mukaan Floridassa tapahtuu maailmassa eniten haiden aiheuttamia onnettomuuksia.

Paikallinen poliisiasema julkaisi tapauksen jälkeen Facebookissa julkaisun, jossa he muistuttivat, etteivät ole meribiologeja, eivätkä ole tarpeeksi koulutettuja ja opetettuja ymmärtämään eri hailajien eroja, käytöstapoja tai aggressiivisuutta uimareita kohtaan.

– Teemme vain parhaamme suojellaksemme kansalaisia. Kiitos Adrianin, me emme koskaan saa tietää mitä hailla oli mielessä ja tällä pikkupojalla on loppuelämäkseen jännittävä tarina kerrottavanaan, postauksessa lukee.

Katso yltä video pelottavasta tilanteesta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat