Paikallisen vinkit Tallinnaan: Tänne eivät turistit ole löytäneet!

Luulitko tuntevasi vanhan tutun Tallinnan? Tallinnaan kotiutunut suomalaismies paljastaa kaupungin parhaat ravintolaelämykset ja paikat, joita turistit eivät ole vielä löytäneet.

– Maailman paras paikka ikinä, kuvailee suomalainen Petri* kotikaupunkiaan Tallinnaa ja nauraa päälle. Kahdeksan lahden eteläpuolella vietetyn vuoden aikana mies on ehtinyt koluta läpikotaisin suomalaisille niin tutun turistikohteen. Ulkona Petri on syönyt Tallinnassa päivittäin, joten tämä mies tietää, mihin kannattaa suunnata jos vanhan kaupungin ylihintaiset turistipaikat tympivät.

Edullista herkuttelua design-astioilta

Petrillä on selvä suosikki Tallinnan ravintoloiden joukossa.

– Todella makea ravintola on Õismäen lähiössä sijaitseva Rucola. Se on käytännössä pizzeria, mutta sieltä saa pihvejä ja kalaakin. Hinta on loistava eli erittäin edullinen, ja palvelu on aivan huippua. Tämä on uskomaton löytö. paikka, jossa turisteja ei juuri näy, Petri innostuu.

Rucola sijaitsee noin viiden kilometrin päässä keskustasta, ja taksi perille kustantaa noin 7-8 euroa. Herkullinen kolmen ruokalajin ateria ja lasillinen viiniä keventää kukkaroa noin 20 euron verran.

Ravintola sijaitsee neuvostoaikaisen lähiön kyljessä ja autokatsastushallin takapihalla, mutta tätä ei pitäisi säikähtää, sillä sisällä odottaa yllätys.

– Jaksan aina ihmetellä, miten hieno paikka se on. Siellä syödään Iittalan astioilta ja lasten leikkipaikalla on Eero Aarnion Puppy Ponyja, Petri kuvailee.

Rehtiä ruokaa ja ilmainen pysäköinti

Toinen Petrin suosikki, erityisesti juhlien jälkeisinä päivinä, on kursailematonta pubi-ruokaa tarjoileva Seiklusjuttu Maalt ja Merelt. Noin 700 metrin päässä keskustan Stockmannilta sijaitsevassa ravintolassa nautitaan rasvaisen ruuan lisäksi valtavasta kesäterassista ja ilmaisesta pysäköinnistä.

– Pihvistä maksat täällä noin 12-15 euroa, alkupaloista 3-7 euroa. Hauska juttu on, että jos olet autolla, saat täällä kaksi tuntia ilmaista pysäköintiaikaa. Muutoin keskustassa parkki voi maksaa 5 euroa tunnilta, Petri vinkkaa.

Vanhankaupungin salainen helmi

Tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola C'est la vie näyttää ulospäin niin vaatimattomalta, että Petrikin kulki sen ohi kaksi vuotta ennen kun käveli sisään.

– Etusivu, jossa sijaitsee kahvila, on niin pienen näköinen, etten arvannut, että sisältä löytyy ruokaravintola, joka tarjoaa parasta ruokaa vanhassa kaupungissa. Ravintolan logon martinilasikin johtaa harhaan, Petri kertoo. Hinnat tosin ovat täällä yhtä korkeat kuin muuallakin vanhassa kaupungissa.

Toinen ikisuosikki vanhassa kaupungissa on kaikkea muuta kuin salainen: pizzeria Controvento on Petrin mukaan aina lunastanut odotukset.

Eksoottinen elämys

Haluatko kokeilla jotain erilaista? Petri kestitsee vieraita usein gruusialaista keittiötä edustavassa ravintola Pirosmanissa, jossa herkutellaan muun muassa erinomaisilla lihavartailla.

– Pirosmani sijaitsee kaukana keskustasta, Nõmmen kaupunginosassa. Hintataso on edullinen ja ruoka sellaista, jota ei tule vastaan joka paikassa, Petri vinkkaa.

Juhli paikallisten kanssa

Mikäli haluaa juhlia paikallisten kanssa ja karistaa turistilaumat kannoiltaan, Petri kehottaa suuntaamaan Mustamäelle, melkein kaupungin rajalle.

– Kannu Kõrts on päivisin lounaspaikka, mutta iltaisin valtava yökerho. Siellä on paikallisia ja mahtava meininki, Petri kehuu.

Pikkupoikien suosikkikohde

Jokin aika sitten avattu Lennusadam on laivoja, lentokoneita ja Eestin historiaa esittelevä museo, ja Petrin mukaan ehdottomasti käynnin arvoinen.

– Siellä on muun muassa sotalaivoja. Pikkupoikien suosikkikohteessa kaikenlaista saa myös koskea ja kokeilla, Petri kertoo.

Shoppailua outleteista

Merkkivaatteiden Denim Dream outletista voi löytää muun muassa Tommy Hilfigerin farkkuja isolla alennuksella. Osoite on Mustamäe tee 24.

Urheiluvaatteita etsivä ilahtuu Adidaksen, Niken ja Reebokin outletista, joka löytyy osoitteesta Tammsaare tee 60.


*) haastateltavan nimi muutettu

Studio55.fi/ Milja Haaksluoto

Kuvat Tallinn City Tourism Office & Conference Bureau

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja