Parhaat vinkit Viroon matkaajille

Viro-asiantuntijana tunnettu toimittaja Marjo Näkki tuntee maan kuin omat taskunsa. Suomen Tallinnan suurlähetystön lehdistövirkamies jakoi parhaat vinkkinsä Viroon matkustaville.

Apteekit

Lääkkeet ovat edelleen reilusti edullisempia Virossa kuin Suomessa, niitä kannattaa siis ostaa varastoon. Kannattaa kuitenkin huomioida, että esimerkiksi kortisonia sisältäviä voiteita tai vahvoja kipulääkkeitä ei saa ilman reseptiä.

Hiljentymistä

Piritalla sijaitseva Metsakalmistu eli metsähautausmaa on huikea paikka vierailla. Hautuumaa levittäytyy nimensä mukaisesti metsään. Sinne on haudattu muun muassa Georg Ots, Lydia Koidula ja Lennart Meri.

Hiukset

Virossa kannattaa käydä kampaajalla tai parturissa, ja ylipäätään kauneuttaan hoitamassa. Erinomainen ja trendikäs Fashion Hair löytyy Viru-keskuksen läheltä. Yrityksellä on suomenkieliset nettisivut. Aika kannattaa varata etukäteen.

Kanta-asiakkuus

Jos vierailee Tallinnassa usein, kannattaa hankkia itselleen Kaubamaja-tavaratalon kanta-asiakaskortti. Sillä saa pienen alennuksen joka ostoksesta, ja kortin omistajan syntymäpäivänä 10 prosentin alennuksen.

Kulttuuripääkaupunki 2011

Tallinna ja Turku ovat ensi vuonna Euroopan kulttuuripääkaupunkeja. Tallinnassa riittää tapahtumia koko vuodelle. Niistä saa tietoa vasta-avatusta tiedotuskeskuksesta, joka sijaitsee Rotermannin korttelissa lähellä D-terminaalia.

Ravintolat

Tallinnan vanhassa kaupungissa riittää ravintoloita ja laadukastakin tarjontaa. Kannattaa käydä katsastamassa maisemia myös muurien ulkopuolella. Viron parhaaksi ravintolaksi on äänestetty Kohvik Moon, joka sijaitsee Kalasatamassa LindaLinen terminaalin lähellä.

Tallinnan tunnettua kahvilakulttuuria on saapunut elävöittämään luomukahvila NOP, joka löytyy Kadriorgin kaupunginosasta.

Ruoka

Virolaisissa ruokakaupoissa kannattaa käydä ostoksilla, jos on mitään mahdollisuutta saada tuotteet koti-Suomeen pilaantumatta. Ruoka on yhä reilusti halvempaa kuin Suomessa.

Taskuvarkaat

Suomessakin on näytetty virolaisen Pealtnägija-ohjelman ansiokas reportaasi tallinnalaisista taskuvarkaista. Arvotavarat ja lompakko säilyvät, kunhan muistaa sulkea vetoketjut eikä anna rahapussin roikkua perstaskusta.

Tuliaiset

Tallinnan Vanhassa kaupungissa myydään kaikenlaista turistitavaraa, joka voi olla kaikkea muuta kuin paikallista. Jos haluaa ostaa varmasti virolaista käsityötä, kannattaa käydä Eesti Käsitöö -nimisissä kaupoissa, joista yksi sijaitsee Pikk-kadulla.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja