Päävalmentaja harmitteli yhtä suomalaissuoritusta Tour de Skin avauksessa: "Näki, että paukkuja olisi ollut"

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen arvioi Tour de Skin avauspäivän suomalaisittain jokseenkin odotetuksi. Maailmancupin pisteille ylsivät Johanna Matintalo sijalla 19, Jasmi Joensuu sijalla 20, Krista Pärmäkoski sijalla 21 ja Verneri Suhonen sijalla 28.

– Naisilla tulos oli jopa hieman plusmerkkinen, Pasanen tiivisti kokonaispanoksen STT:n puhelinhaastattelussa.

– Erävaihe jäi silti vähän harmittamaan, kun kukaan suomalaisista ei selvinnyt pidemmälle.

Matintalon hiihto oli yksi uran parhaista, kun hän venyi huonoimmassa lajissaan ensimmäisille vapaan hiihtotavan pisteille. Joensuu ylsi uran parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa.

Suhonen pääsi miesten joukkueen ainoana varsinaisena sprintterinä pisteille, muttei kyennyt puolivälierissä parhaaseensa. Hän ei löytänyt matkalla hyvää hiihtopaikkaa, lähti kiriin takamatkalta ja kaatui loppusuoran alussa.

– Näki, että paukkuja olisi ollut, mutta ne jäivät nyt käyttämättä, päävalmentaja totesi.

– Kulku Vernerillä oli hyvä.

Rankka latu ja lumisadetta

Suomalaisia arvelutti ennalta se, että yli 1 600 metrissä käytyyn kilpailuun lähdettiin kotimaan oloista. Lisäksi joukkueen majoitus on tuhat metriä kilpailupaikan alapuolella.

– Tällainen ratkaisu toimii yleensä yhden kisan ajan, Pasanen totesi.

– Myös Ruotsi toimi aivan samalla tavalla, ja Linn Svahnilla vauhti kuitenkin riitti naisten kilpailun voittoon.

Korkealla kilpailemisen ongelmat saattavat ilmetä lauantaina tai sunnuntaina.

– Jokaiselle tulee yleensä yksi heikko päivä, kun merenpinnan tasolta mennään korkealle. Se on yksilöllistä, Pasanen muistutti.

Lauantain ohjelmassa ovat perinteisen hiihtotavan yhteislähdöt, kun naiset hiihtävät kympin ja miehet 15 kilometriä. Sunnuntaina hiihdetään takaa-ajokilpailut.

Lauantain hiihtoihin ennustetaan sakenevaa lumisadetta, mikä uhkaa tehdä takaa-ajoista taktiikkakilpailuita. Reittiä Pasanen pitää vaativana.

– Tulee kovat kilpailut. Varsinkin miesten latu on rankka, Pasanen ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat