Yksi Tour de Skin ennakkosuosikeista romahti heti avausmatkalla: "Haluan vain unohtaa tämän"

Ruotsin Ebba Andersson oli yksi Tour de Skin ennakkosuosikeista, mutta hän koki kovan takaiskun heti 8-osaisen kiertueen ensimmäisellä etapilla.

Andersson putosi Val Müstairissa käydyssä vapaan hiihtotavan sprinttikisassa jatkosta jo karsinnassa oltuaan vasta 32. nopein. Eroa kärkeen tuli yli 15 sekuntia, ja viimeinen jatkopaikka meni Sveitsin Alina Meierille 0,87 sekunnin marginaalilla Anderssoniin.

– Haluan vain unohtaa tämän. Jatkopaikka ei jäänyt mielestäni kiinni kunnostani vaan siitä, miten hiihdin. Olin ensimmäisellä lenkillä ehkä liian passiivinen, ja toisella kierroksella, kun piti iskeä, menin ehkä liian kovaa, Andersson kertasi kiertueen avaushiihtoaan Aftonbladetin mukaan.

– Minulla oli sellainen tunne, että tuo hiihto ei ehkä riittäisi jatkoon. Toivoin, että se riittäisi, jotta voisin parantaa erävaiheessa, mutta se jäi hiuskarvan varaan.

Anderssonin menestyshaaveiden kannalta kaikkein valitettavinta oli se, että hänen ennakkoon kovimmat kilpakumppaninsa kiertueella, maannainen Frida Karlsson ja maailmancupia johtava USA:n Rosie Brennan olivat finaalissa sijoilla kolme ja neljä, kun toisena maaliviivan ylittänyt Slovenian Anamarija Lampic hylättiin. Andersson on jäänyt Karlssonista ja Brennanista jo avausmatkan jälkeen 56 sekuntia.

Lauantaina naisten ohjelmassa on perinteisen kymppi, joka hiihdetään yhteislähtönä.

– Haluan latautua huomiseen ja olla silloin parempi. Tämä pitää jättää nyt vain jättää taakse. Yritän käyttää tästä aiheutuvaa ärsytystä polttoaineenani huomenna.

Naisten sprintin voitti Ruotsin Linn Svahn. Miehissä ykkönen oli Italian Federico Pellegrino.

Parhaat suomalaiset olivat 19:nneksi sijoittunut Johanna Matintalo ja 28:nneksi sijoittunut Verneri Suhonen.

Lue myös:

    Uusimmat