Pääministerin ja SDP:n luotto on nyt kovalla koetuksella – Vihreiden Maria Ohisalo: Viestinnässä ollut epäjohdonmukaisuuksia

22:48
Näin eri puolueet kommentoivat Sirpa Paateron eroa. Antti Rinteeseen kohdistuva paine kasvaa.

Keskusta ja vihreät vaativat selvitystä hallituskumppani SDP:ltä Posti-sotkusta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kertoi eduskunnassa, että puolue vaatii pääministeripuolue SDP:tä selkeyttämään sitä, missä Posti-sotkun selvittelyssä mennään.

Kurvisen mukaan kuohunta Postin ja muiden valtionyhtiöiden välillä on saatava loppumaan. Hänen mukaansa demareilla on vastuu tilanteen kirkastamisessa.

Vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon mukaan vihreät toivoo SDP:ltä johdonmukaisia tietoja kiistasta seuranneen tilanteen selkeyttämiseksi.

Vihreät on Ohisalon mukaan viestinyt pääministeri Antti Rinteen (sd.) suuntaan useita kertoja, että aukottomia tietoja tarvitaan. Ohisalo arvioi, että viestinnässä on ollut joitain epäjohdonmukaisuuksia.

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi Posti-kiistaa Rinteen tiedotustilaisuuden jälkeen Twitterissä. Hänen mukaansa puolue on ollut siinä käsityksessä, että omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) johdolla valtion omistajaohjauksen linja on ollut sama, eli että tes-shoppailua ei valtionyhtiöissä hyväksytä.

– Prosessissa on kuitenkin tapahtunut virheitä, jonka seurauksena tilanne päättyi ministerin eroon.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Oppositio vaatii pääministerin eroa

Posti-kiista ja sen jälkiselvittely ovat kohahduttaneet myös muiden puolueiden keskuudessa. Muun muassa kokoomuksen Petteri Orpo sekä perussuomalaisten Jussi Halla-aho ovat molemmat vaatineet myös pääministeri Rinteen eroa. 

– Postin hallituksen tämän aamuisen tiedotteen valossa näyttää siltä, että pääministeri Rinne kertoi kauniisti sanottuna muunneltua totuutta eduskunnalle eilisen kyselytunnin yhteydessä, Halla-aho kommentoi MTV Uutisille. 

Omistajaohjausministeri Paatero eroaa

Aiemmin tänään pääministeri Rinne ilmoitti, että kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on jättänyt eroilmoituksensa pääministerille. 

Paatero on myös ilmoittanut olevansa sairauslomalla 13. joulukuuta asti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja