Mainos

Kokoomuksen Orpo: Pääministerin pitäisi erota

22:48
Perussuomalaisten ja kokoomuksen mukaan myös pääministeri Rinteen on kannettava vastuunsa Posti-sotkussa. Katso videolta Halla-ahon ja Orpon kommentit!

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii pääministeri Antti Rinteen (sd.) eroa.

Posti-sotkun jälkiselvittely ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) ero näyttäytyy kokoomukselle niin, että pääministeri on antanut väärää tietoa eduskunnalle, Orpo sanoi.

–  Ministeri Paateron syrjään siirtäminen ei poista tätä tosiasiaa. Kokoomuksen mielestä pääministeri ei voi näin ollen nauttia eduskunnan luottamusta ja hänen pitäisi näin ollen erota, Orpo sanoi eduskunnassa.

Paateron ero perusteltua

Kokoomuksen puheenjohtaja kuitenkin sanoi, että Paateron ero oli perusteltu, sillä tämäkin teki Posti-sotkun aikana virheitä.

–  Koko Posti-case on jatkunut viikkoja, siinä on selkeästi hallitus ja omistajaohjaus toiminut huonosti. Se on aiheuttanut yhteiskunnalle miljoonien tappioita, Orpo sanoi.

–  Se ei poista sitä, että pääministeri on ollut näistä asioista selkeän tietoinen ja aktiivinen toimija koko ajan tässä tilanteessa.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike ilmoittivat keskiviikkona jättävänsä välikysymyksen Posti-sotkusta. Puolueet haluavat selvyyttä, antoivatko Rinne ja Paatero oikeaa tietoa eduskunnalle Postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja