Ministeri Paatero eroaa – Posti-sotkun keskellä rypevä pääministeri Rinne piti tiedotustilaisuuden

7:13

Postisotkun keskellä rypevä pääministeri Antti Rinne (sd.) piti tiedotustilaisuuden medialle valtioneuvoston linnassa.

Pääministeri kertoi kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) jättäneen aamun aikana eropyyntönsä Rinteelle.

Paatero on myös ilmoittanut olevansa sairauslomalla 13. joulukuuta asti.

Rinne kommentoi tilaisuudessa myös laajemmin kohun tapahtumia. Pääministeri kritisoi tiedotustilaisuuden aikana Postia useaan otteeseen.

Hän sanoi Postin häivyttäneen liikkeenluovutuksen päivämäärää ja että Posti antanut virheellistä tietoa liikkeenluovutuksen syistä.

– Vaikuttaa siltä, että Posti on pyrkinyt häivyttämään ainakin 1.9. päivämäärän ainakin julkisesta keskustelusta. Muuten on vaikea ymmärtää, miksi Posti, ei edes omistajalle toimittamassaan muistiossa elokuun lopulta, ole tätä 1.9. päivämäärää esittänyt, Rinne totesi.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola tiedotti aiemmin tänään, että Postille ei ole esitetty missään vaiheessa valmistelun aikana suullisesti tai kirjallisesti, että valtio-omistaja vastustaisi pakettilajittelun liikkeenluovutusta Posti Palveluihin.

Rinne sanoi eilen eduskunnan kyselytunnilla, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero olisi ilmoittanut valtio-omistajan vastustuksesta Postin hallitukselle.

7:55
Puuttuivatko poliitikot liikaa Postin toimintaan? Ministeri Sirpa Paatero vastaa kritiikkiin

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja