Mainos

Petteri Orpolta raju syytös Posti-sotkuun liittyen: "Näyttää selvältä, että Rinne on tietoisesti yrittänyt johtaa eduskuntaa harhaan"

6:25
Näin omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kommentoi Posti-kohua.

Petteri Orpo (kok.) ottaa tiukkasanaisesti kantaa viime päivinä otsikoissa olleeseen Posti-sotkuun liittyen.

Kokoomuksen puheenjohtaja syyttää pääministeri Antti Rinnettä (sd.) eduskunnan harhaanjohtamisesta. Orpon mukaan käytös syö pääministerin luottamusta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Rinteen aiemmat puheet olivat jo heikolla jäällä, mutta nyt näyttää selvältä, että Rinne on tietoisesti yrittänyt johtaa eduskuntaa harhaan. Näin toimiva pääministeri ei ansaitse eduskunnan luottamusta, Orpo kirjoittaa Twitterissä.

Orpo viittaa Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjolan kannanottoon. Pohjolan mukaan Postille ei ole esitetty missään vaiheessa valmistelun aikana suullisesti tai kirjallisesti, että valtio-omistaja vastustaisi pakettilajittelun liikkeenluovutusta Posti Palveluihin.

Paatero ja Rinne eduskunnan piinapenkissä

Eduskunnan eilisellä kyselytunnilla kummasteltiin omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) toimintaa Posti-kiistan aikana.

Yksi Postin työtaistelun kuumista perunoista on ollut kysymys siitä, missä vaiheessa omistajaohjausministeri sai tietää 700 pakettilajittelijan siirtämisestä toisen työehtosopimuksen piiriin.

Myös Rinteen osallisuutta Posti-sotkuun pohdittiin, minkä vuoksi myös hallituksen luottamusta on kyseenalaistettu. Sekä toimittajat että eduskuntakin on tivannut Rinteen toimia pääministeriltä itseltään.

Rinne on aiemmin sanonut Ylellä, ettei hänellä ole osaa tai arpaa Postin työkiistan kanssa. Pitkän linjan poliitikko on myös todennut, ettei hänellä ole syytä uskoa, etteikö omistajaohjausministeri Paatero olisi puhunut totta Posti-kiistan suhteen.

Pääministeri Rinne totesi eilen, että Postin hallitus toimi asiassa vastoin omistajaohjausministeri Paateron selväsanaista tahtoa.

– Postin hallitus esitteli 21. elokuuta omistajaohjausministeri Paaterolle päätöksiä, että 8 100 ihmistä siirretään liikkeenluovutuksen perusteella toiseen yritykseen ja 700 Postin pakettilajittelijaa siirretään toiseen sopimukseen 1. marraskuuta 2019, Rinne sanoi.

Pääministerin mukaan ministeri Paatero totesi tuolloin, etteivät siirrot käy hallitukselle.

– Tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta, 28. päivä 700 ihmistä siirrettiin. Se oli vastoin omistajan selkeää tahtotilaa. 

Kysymys kuuluukin: Kuka puhuu totta ja kuka ei? 

Otsikkoa päivitetty 29.11.2019 kello 10:45: Muutettu Petteri Orpon sukunimen taivutusta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja