Pääministeri Marin ärähtää: "Kaikki välineet riistotalouden lopettamiseksi käytettävä" – Yle: Suomessa työskennellyt laittomasti satoja ukrainalaisia

2:02
Katso yllä oleva video: Ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäyttö halutaan kuriin – uhreja yhä enemmän.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan muun muassa alipalkkauksen kriminalisointi on otettava käyttöön.

Marin kommentoi Twitterissä Ylen MOT-ohjelman tietoja, joiden mukaan Suomessa on työskennellyt laittomasti jopa satoja ukrainalaisia rakennustyömailla.

Jutussa kerrotaan, että ulkomaalaisia työnhakijoita kierrätetään monimutkaisella yritysjärjestelyllä, jolla on saatettu yrittää harhauttaa Suomen viranomaisia.

Järjestelyyn on kuulunut ulkomaalaisia yrityksiä muun muassa Puolassa ja Virossa.

Katso yllä oleva video: Ulkomaalaisen työvoiman hyväksikäyttö halutaan kuriin – uhreja yhä enemmän.

Lisäksi työntekijät ovat joutuneet tekemään jatkuvasti ylitöitä, mutta heille on maksettu reilusti liian alhaista palkkaa. Osa palkasta on maksettu käteisellä.

MOT-ohjelman tietojen mukaan laittomia rakennustyöntekijöitä on käytetty Suomessa muun muassa Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskus Triplan, keskustakirjasto Oodin sekä Länsimetron jatkeen hankkeissa.

– Kaikki välineet tällaisen riistotalouden lopettamiseksi on etsittävä ja käytettävä, pääministeri Marin kommentoi tviitissään.

– Alipalkkauksen kriminalisointi, järjestöjen ryhmäkanneoikeus sekä työsuojeluviranomaisten toimivaltuuksien laajentaminen ja resurssien vahvistaminen ovat työkaluja, joita on otettava käyttöön, pääministeri jatkaa.

Hän myös toteaa, että ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä, ihmiskauppaa, surkeita työoloja ja palkatonta työtä vaikuttaa olevan muuallakin kuin ravintola-, siivous- ja rakennusalalla.

MOT kertoo, että poliisi aloittaa esitutkinnan tapauksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja