Rajavartiolaitoksen isku paljasti laittomuuksien rehottavan vantaalaisella työmaalla – 18 ulkomaalaista työmiestä otettiin kiinni

1:52
Rajavartiosto on paljastanut kesällä kymmeniä laittomia maahantulijoita – "mansikanpoimijat" ovat olleet prostituoituja, uutisoimme elokuussa 2020.

Rajavartiolaitos ja Aluehallintovirasto tekivät eilen iltapäivällä iskun Vantaan Korsossa sijaitsevalle asuinrakennustyömaalle.

Tutkinnanjohtaja, kapteeniluutnantti Jukka Tekokoski Rajavartiolaitokselta kertoo, että iskun perusteena oli epäily laittoman ulkomaisen työvoiman käytöstä. Viranomaisten epäilyt eivät osoittautuneet vääriksi.

Työmaalta tavattiin 20 työmiestä, joista 18 otettiin kiinni. Heidän epäillään työskennelleen Suomessa rakennustöissä ilman asianmukaisia lupia. Kyse on ulkomaalaisrikkomuksesta. Kahden työmiehen kohdalla tällaisia epäilyjä ei Tekokosken mukaan ollut.

Työmiehet ovat kotoisin Ukrainasta, Uzbekistanista ja Perusta.

Virolaiset järjestäjätahot

Lisäksi kiinni otettiin kaksi virolaista miestä. Heidän epäillään järjestäneen työmiehiä Suomeen. Virolaisia epäillään luvattomasta ulkomaisen työvoiman käytöstä.

Tekokosken mukaan selvitystyön alla on nyt, mitkä rakennustyömaalla operoivat firmat ovat osallistuneet laittoman työvoiman hankintaan.

– En voi tämän vuoksi tarkemmin kommentoida, mistä firmoista on kyse. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa, Tekokoski sanoo MTV:lle.

Tutkinnanjohtajan mukaan työmaalla tavattujen ulkomaalaisten työntekijöiden määrä ja rikosepäilyn laajuus yllätti viranomaiset.

Kuulustelut aloitettiin eilisiltana ja niitä jatketaan tänään. Tekokosken mukaan kiinniotetut työntekijät ovat olleet halukkaita selvittämään asiaa viranomaisten kanssa.

Majoituspaikka Vantaalla

Järjestäjätahon epäillään majoittaneen työmiehiä Vantaalla sijaitsevassa yhteisasunnossa tai asunnoissa.

Viranomaiset ratsasivat työmaan lisäksi myös majoituspaikkoja. Samalla viranomaiset selvittävät, onko työmiehet Suomeen järjestäneellä toimijalla vastaavia työmaita muuallakin kuin Vantaalla.

Epäilykset laittoman ulkomaalaisen työvoiman käytöstä ovat peräisin rajatarkastuksissa havaituista epäselvyyksistä. 

Viranomaisten näyttävästä operaatiosta Korsossa uutisoi ensin Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja