Ovatko timantit suomalaisen naisen parhaita ystäviä?

Useimmille on täysin selvää, millainen sormus omaa vasenta nimetöntä koristaa tai tulee koristamaan. Etenkin naiset ovat tavallisesti myös erityisen tarkkoja siitä, käyttävätkö he kultaisia vai hopeisia koruja. Millaisia sormuksia suomalaiset rakastavat? AVA otti selvää.

Vuoden kultaseppä Carina Blomqvist kertoo AVAlle, että suomalaiset ovat erityisen tarkkoja sormuksistaan. Asiantuntijan mukaan hopea on suomalaisten kestosuosikki ja vihkisormukseensa suomalaiset valitsevat tavallisesti timantin jos toisenkin.

– Minun mielestäni suomalaiset ovat enemmän hopeaihmisiä, en tiedä vaikuttaako siihen hintakin, mutta keltakullan ostamiseen suomalaisilla on astetta korkeampi kynnys. Hopeasta yksinkertaisesti tykätään enemmän, Blomqvist kertoo.

Mitä vihkisormuksiin tulee, suomalaisiin naisiin taitaa päteä kuuluisa sanonta siitä, että timantit ovat naisen parhaita ystäviä.

– Vihkisormuksissa on ihan klassikko, että ihmiset ostavat timanttisormuksia, ja jopa sormuksen leveys on tarkka mitta suomalaisille. Hyvin harva uskaltautuu nimittäin ostamaan kovin leveitä vihkisormuksia. Sen pitää olla klassinen, ajaton timanttisormus, Blomqvist kertoo.

Kultaseppä muistuttaa, että hopea ja valkokulta korostavat sormusten kiviä entisestään. Tätä vaikutusta suomalaiset käyttävät ahkerasti hyväkseen.

– Timanttisormuksissa on se, että valkokulta saa kivet näyttämään isommilta. Se korostaa jalokiven säihkettä, Blomqvist.

Vuoden kultaseppä muistuttaa, että millainen tahansa koru omaa vasenta nimetöntä koristaa tai tule koristamaan, on tärkeää miettiä jo etukäteen kihlasormukselle pari, jotta vihkisormusta ostettaessa ei synny ongelmia.

– Kun ostaa kihlasormuksen, pitää ehdottomasti sovittaa jo liikkeessä, että millaisen vihkisormuksen sen rinnalle vielä valitsee.


Carina Blomqvist vieraili Huomenta Suomessa


Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja