Karita Tykkä ryhtyi korusuunnittelijaksi: Eniten pelotti kritiikki

Miss Suomi, yrittäjä ja huippumalli Karita Tykkä tunnetaan nykyään myös korusuunnittelijana. Lue, miten monitoiminaisen ura korujen parissa sai alkunsa ja mikä koruista on hänelle henkilökohtaisin.

Kun Karita Tykkä (o.s. Tuomola), 35, kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1997, hänellä tuskin oli aavistustakaan, että noin kymmenen vuotta myöhemmin nainen olisi huippumallin lisäksi myös korusuunnittelija.Karita by Tillander -mallisto näki päivänvalon keväällä 2011.

Näyttävä nainen on rakastanut aina koruja ja kertoo pitäneensä jopa tarhakuvissaan saparopäisenä pikkutyttönä helmiä kaulassaan.

– Olen aina ollut lady, vaikka minussa on myös maskuliininen puoli, joka rakastaa autoja, vauhtia ja voimaa. Minusta löytyy ying ja yang, Tykkä kertoo. Miehisestä puolesta kielii muun muassa naisen käyttämät miesten kellot, joita hän rakastaa ja käyttää usein.

– Karita on hyvän bisnesnaisen maineessa, hänellä on näkemystä koruista ja hän on tehnyt pitkän uran muodin parissa. Hän on korufani ja kantaa itsensä, korunsa ja kellonsa erittäin hienosti. Tapasimme pari kertaa ja yhtäkkiä yhteistyö olikin itsestään selvää, yrityksen toimitusjohtaja Teemu Konttinen kertoo yhteistyöstä huippumallin kanssa.

Eniten pelotti kritiikki

Tykkä kertoo pelänneensä uudella urallaan eniten mahdollisesti kohtaamaansa kritiikkiä.

– Pelotti, vaikka olenkin rohkea ihminen. Olen vähän arka ja hirveän voimakas tunneihminen ja reagoin negatiivisiin kommentteihin voimakkaasti. Pelkäsin eniten sitä, miten ihmiset ottavat malliston vastaan. En väitä olevani suunnittelija, vaan minulla on tietyt visiot ja ajatukset siitä, mikä on kaunista. Sitä olen tässä toteuttamassa.

– Täytyy touhuta, tehdä, ottaa hetkestä kiinni ja yrittää!, tiivistää Tykkä itse.

Oma poika inspiroi

Tykän suunnittelemista koruista Luca-koru on muodostunut kaikkein suosituimmaksi. Yksinkertainen riipus on saanut nimensä naisen ensimmäisen pojan, juuri yksi vuotta täyttäneen Lucan mukaan.

– Se oli ensimmäinen koru, jonka näin fyysisesti valmiina. Ensimmäinen lapseni on Luca-poika, joten luonnollisesti korun nimeksi tuli myös Luca. Se on minulle yksi rakkaimmista.

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja