Mainos

Oululaiset keräävät rahaa joululahjaan kaikkein pienemmille – tavoitteena uusi "delux"-keskoskaappi sairaalaan: "Asia meni heti sydämeen"

0:44

Suositussa Facebook-ryhmässä kerätään rahaa uuteen keskoskaappiin. Lahjoituksia kaivataan kipeästi lisää, sillä tavoitesummasta puuttuu vielä noin puolet.

Katso video: Keskosen äiti vetoaa muita äitejä menemään ajoissa lääkäriin.

Facebookin Puskaradio Oulu -ryhmän ylläpitäjät ja Lastenklinikoiden Kummit ry ovat käynnistäneet keräyksen, jonka tavoitteena on uuden keskoskaapin hankkiminen Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Puskaradio-ryhmä innostui ajatuksesta, kun Terhi Vauhkonen eli yksi ylläpitäjistä pääsi katsomaan keskosia.

– Se asia meni heti sydämeen, Vauhkonen kertoo.

Tavoitteena on kerätä yhteensä 40 000 euroa. Kyseinen summa riittäisi yhden deluxe-mallisen keskoskaapin hankintaan. Tällä hetkellä varoja on kerätty noin 19 870 euroa. Kerätyt varat menevät lastenosastolle täysin lyhentämättömänä.

Alkuinnostuksen jälkeen lahjoitusten määrä on hiipunut

– Toivomme, että ihmisiltä löytyisi joulumieltä tähän loppukeräykseen. Aika moni on käyttänyt joululahja- ja joulukorttirahoja, Vauhkonen sanoo.

Keräys polkaistiin käyntiin 6. elokuuta, ja se päättyy 17. joulukuuta. Alku oli lupaava, sillä ensimmäinen 10 000 euroa kerättiin vain muutamassa päivässä. Sittemmin lahjoitusinto on kuitenkin hiipunut.

– Aluun olimme todella iloisia, että nythän tämä keräys lähtee räjähtämään todella isoihin summiin, mutta kovasti on hiipunut, Vauhkonen toteaa.

Kyseessä on jo toinen tempaus, jonka kyseisen Facebook-ryhmän ylläpitäjät toteuttavat Oysin lastenosastolle. Vuonna 2016 ryhmän ylläpitäjät toteuttivat suklaakalenterikeräyksen. Suklaakalentereja lahjoitettiin silloin yli 500 kappaletta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja