Ota tämä pois kaulastasi, kun hyppäät autoon – poliisi varoittaa vakavista vammoista

Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin 1:52
KATSO MYÖS: Brittipoliisi julkaisi videon rattijuopon omasta kojelautakamerasta. Näin järkyttävän huonosti ajaminen onnistuu päihtyneenä.

Monilla työpaikoilla edellytetään, että työntekijän kaulassa roikkuu avainnauhaan kiinnitetty henkilö- tai kulkukortti. Brittipoliisi on varoittanut harmittomalta vaikuttavan kapistuksen käyttöön liittyvästä yllättävästä vaarasta.

Dorsetin poliisi Isossa-Britanniassa varoittaa kaulanauhan käyttämisestä ajon aikana. Sen tietoon on tullut lyhyen ajan sisään kaksi tapausta, joissa liikenneonnettomuuteen joutunut kuljettaja on saanut vakavia vammoja nimenomaan kaulanauhan vuoksi.

Vaikka se poliisin mukaan onkin epätodennäköistä, saattaa törmäyksen vuoksi laukeava turvatyyny singota kaulanauhassa roikkuvan kulkukortin päin kuljettajan rintaa. 

Eräässä tapauksessa muovinen kotelo aiheutti kuljettajan keuhkon painumisen kasaan. Itse onnettomuus ei ollut erityisen raju, ja ilman kaulassa roikkuvaa koteloa kuljettaja olisi selvinnyt vammoitta.

Toisessa tapauksessa niin ikään onnettomuuteen joutuneen kuljettajan kaulassa roikkui hänen työpaikkansa avaimet. Lauennut turvatyyny aiheutti avainten lentämisen päin kuljettajan vatsaan aiheuttaen hengenvaarallisia vaurioita tämän suolistoon. Nainen oli sairaalahoidossa kuusi viikkoa ja on ollut sairauslomalla yli puoli vuotta.

Dorsetin poliisi kehottaa kaikkia kulkukortteja, muovikoteloita, avaimia tai muita esineitä kaulassaan kantavia ottamaan ne pois ennen autoon nousemista.

Artikkeli on uusinta vuodelta 2019.

Lue myös:

    Uusimmat