Brittipoliisin julkaisema video voi olla liikaa herkimmille: Rekkakuskin kammottava tarkkaamattomuus toi 1,5 vuoden vankeustuomion

0:20
Nottinghamshiren poliisin kuvaa, EI HERKILLE: Rekka ajaa päin jonossa seisovia autoja.

Emme suosittele videota herkimmille katsojille.

Nottinghamshiren poliisi on julkaissut järkyttävää kuvamateriaalia kuorma-auton kojelautakamerasta. Videolla nähdään, mitä tapahtuu, kun raskaan ajoneuvon kuljettaja ei huomaa hidastaa, kun edellä ajanut autoletka pysähtyy.

Videon onnettomuus tapahtui kesäkuussa 2018. 65-vuotias kuljettaja tuomittiin torstaina 18 kuukaudeksi vankilaan. Hän sai lisäksi 29 kuukauden ajokiellon.

Kuorma-auto osuu kaikkein raskaimmin Renault Clion perään. Clion kuljettaja, naispuolinen yliopisto-opiskelija, oli menettää henkensä. Hän sai muun muassa aivoverenvuodon ja mursi selkänsä, niskansa, kätensä, kylkiluunsa ja nenänsä. Hän myös joutui lopettamaan opintonsa onnettomuuden seurauksena.

Saman jyrän alle jääneen Audi A1:n kuljettaja loukkaantui vakavasti, mutta ei hengenvaarallisesti.

Nottinghamshiren poliisin mukaan kuorma-autolla oli nopeutta noin 80 kilometriä tunnissa sillä hetkellä, kun se osui Clion perään. Kuljettaja yritti jarruttaa, mutta liian myöhään.

Poliisitarkastaja Heather Sutton kertoo, että kuvamateriaalin julkaisemiselle on lupa onnettomuudessa loukkaantuneilta. Tarkoituksena on valistaa autoilijoita tarkkaamattomuuden vaaroista.

– Tämä kaikki olisi ollut vältettävissä, mikäli kuljettaja olisi keskittynyt ajamiseen. Nyt hän saa pohtia tekosiaan kaltereiden takana.

Lähde: Nottinghamshiren poliisi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja