Opiskelijat keksivät nokkelan keinon pyytää salaa apua baarimikoilta – tämä tilaus auttaa pakoon uhkaavasta tilanteesta

Lähentelyä ja kontrollointia - Miten tunnistaa manipulointi ajoissa? 14:18
Videolla kerrotaan, miten manipuloinnin tunnistaa ajoissa.

Floridalaisopiskelijat ovat keksineet keinon auttaa naiset pois vaarallisista tilanteista baareissa, kertoo Fox News -sivusto.

Florida Atlantic University -korkeakoulun oppilaskunnan jäsenet keksivät keinon, jolla naiset voivat salaa kertoa baarin työntekijöille, että he tarvitsevat apua. Asiakkaan tarvitsee vain tilata tietty shotti, jos vaikka treffikumppani alkaa tuntua uhkaavalta.

Baarit lähtivät innolla mukaan

Alejandra Rodriquez, oppilaskunnan jäsen, kertoo Fox Newsille, että hän kävi kyselemässä paikallisilta baareilta, haluaisivatko he liittyä mukaan hankkeeseen.

– Ideamme ei ole kohdannut minkäänlaista vastustusta, hän kertoo. 

– Baarit ajattelevat, että tämä oli loistava idea ja olemme todella iloisia siitä, että he halusivat tehdä kanssamme yhteistyötä.

Hankkeeseen osallistuvat baarit ovat laittaneet naisten vessoihin julisteita, joissa kerrotaan, miten tulee toimia, jos tarvitsee apua.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

–  Owl Shot Neat -shotti tarkoittaa, että heidät pitää saattaa autolle. Jos he tilaavat Owl Shot on The Rocks -juoman, se tarkoittaa, että heille pitää soittaa kyyti, miten baari sitten valitseekaan sen tehdä. Owl Shot With Lime tarkoittaa, että opiskelija saattaa olla vaarallisessa tilanteessa ja haluaisi, että poliisi hälytetään paikalle.

Opiskelijajärjestö toivoo, että ideaa alettaan toteuttaa laajemminkin. Aivan uusi idea ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi vuonna 2017 levisi sosiaalisessa mediassa kuva Floridan St. Petersburgissa sijaitsevasta Iberian Rooster -baarista, jossa oli ainakin vielä tuolloin myynnissä salainen Angel-shotti. Shotti kehotettiin tilaamaan silloin, kun tarvitsi baarimikon apua päästääkseen karkaamaan uhkaavasta tilanteesta. 

Lähteet: Foxnews.com, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat