Mainos

Opiskelija-asuntoihin kova jono varsinkin Helsingissä – "Asunnosta ei ole varaa valittaa"

1:37

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön jonossa on nyt yli 11 000 hakemusta. Jono venyy vielä ennen syyslukukauden alkua, mutta tasaantuu syyskuun aikana.

Pääkaupunkiseudun yleinen hintatason nousu ohjaa opiskelijoita pois vapaiden markkinoiden asunnoista.

Hakemusten määrä on kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa. Syitä on monia, mutta tavallisimmin ne liittyvät rahaan.

– Asuntojen hintataso varsinkin pienasunnoissa, eli opisklelija-asuntojen ja vapailla markkinoilla olevien asuntojen välinen hintaero, sanoo HOAsin toimitusjohtaja Matti Tarhio MTV Uutisten haastattelussa.

Opiskelijat tahtovat asua joko lähellä opinahjoaan tai hyvin yhteyksien varrella. Siksi kysyntä ei tarkalleen vastaa HOASilla tarjolla olevia asuntoja, soluasunnot ovat usein kaukana.

– Yksiöiden määrää tullaan kasvattamaan uudistuotannon kautta. Eli meillä on tällä hetkellä liikaa soluasuntoja eli pyrimme lisäämään yksiöiden määrää, Tarhio sanoo.

Opiskelijoilla on monenlaisia toiveita, mutta tärkeintä on saada ylipäätään asunto.

– Ei oikein ole varaa valittaa, ei ole varaa valita, kun tarvitsee jonkun asunnon, sanoo asunnon itselleen juuri löytänyt Topi Kaskinen.

Opiskelijoiden asumiseen vaikuttaa tänä syksynä myös se, että opintotuen asumislisän maksaminen loppuu ja opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.