Opi valmistamaan entistä mureampaa lihaa – poimi vinkit!

Lihasuikaleet eivät aina paistu aivan niin mureiksi kuin jokainen kotikokki toivoisi, mutta mistä tämä johtuu? Ota selvää!

Lihasuikaleet ovat mitä parhain arkiruoan pääraaka-aine, sillä pienet lihanpalat kypsyvät huomattavasti suuria palasia nopeammin. Kun tavoitteena on valmistaa mahdollisimman mureita lihasuikaleita, on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota sekä siihen, kuinka paksuja suikaleet ovat että siihen, mistä osasta ruhoa suikaleet ovat peräisin.

Kun valmistetaan fileesuikaleita, voi lihat kypsentää nopeasti ruskistamalla, sillä filee paistuu mureaksi nopeasti. Fileesuikaleiden kohdalla on jopa syytä välttää liikaa paistamista, sillä luonnostaan murea liha muuttuu paistettaessa vähitellen sitkeämmäksi ja kuivuu turhaan.

Fileesuikaleiden tapaan myös paistisuikaleet valmistuvat nopeasti, eivätkä siis vaadi pitkää paistoaikaa mureutuakseen. Myös paistisuikaleiden turhaa paistamista kypsentämisen jälkeen on hyvä välttää.

Kun suikaleet on leikattu vaikkapa lavasta, etuselästä tai niskasta, on tärkeää pitää mielessä, että ruskistamisen jälkeen lihanpaloja on syytä hauduttaa vielä tovi. Vähintään puolen tunnin haudutus takaa se, että lihanpalat ovat pehmeitä ja mureita.

Lue myös:

Kuva: Shutterstock

Lähde: HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemen haastattelu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja