Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Opi valmistamaan entistä mureampaa lihaa – poimi vinkit!

Oikeilla vinkeillä lihasuikaleet kypsyvät mureiksi.
Oikeilla vinkeillä lihasuikaleet kypsyvät mureiksi.Shutterstock
Julkaistu 11.11.2013 14:04(Päivitetty 12.11.2013 09:59)

Lihasuikaleet eivät aina paistu aivan niin mureiksi kuin jokainen kotikokki toivoisi, mutta mistä tämä johtuu? Ota selvää!

Lihasuikaleet ovat mitä parhain arkiruoan pääraaka-aine, sillä pienet lihanpalat kypsyvät huomattavasti suuria palasia nopeammin. Kun tavoitteena on valmistaa mahdollisimman mureita lihasuikaleita, on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota sekä siihen, kuinka paksuja suikaleet ovat että siihen, mistä osasta ruhoa suikaleet ovat peräisin.

Kun valmistetaan fileesuikaleita, voi lihat kypsentää nopeasti ruskistamalla, sillä filee paistuu mureaksi nopeasti. Fileesuikaleiden kohdalla on jopa syytä välttää liikaa paistamista, sillä luonnostaan murea liha muuttuu paistettaessa vähitellen sitkeämmäksi ja kuivuu turhaan.

Fileesuikaleiden tapaan myös paistisuikaleet valmistuvat nopeasti, eivätkä siis vaadi pitkää paistoaikaa mureutuakseen. Myös paistisuikaleiden turhaa paistamista kypsentämisen jälkeen on hyvä välttää.

Kun suikaleet on leikattu vaikkapa lavasta, etuselästä tai niskasta, on tärkeää pitää mielessä, että ruskistamisen jälkeen lihanpaloja on syytä hauduttaa vielä tovi. Vähintään puolen tunnin haudutus takaa se, että lihanpalat ovat pehmeitä ja mureita.

Lue myös:

Pintamaustettu ja marinoitu liha – miten ne eroavat toisistaan?

Tavoitteena täydellinen pihvi? Näillä vinkeillä onnistut takuuvarmasti

Miksi liha kannattaa marinoida?

Hell's Kitchen -kilpailija Sari Lylyoja: Näin helposti syntyy hyvä marinadi

Poimi vinkit: Näin valmistat täydellisen sisäfileen

Kuva: Shutterstock

Lähde: HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemen haastattelu

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Helppo valmistustapa, jolla lohifileistä tulee täydellisiä: "Ei tarvitse enää koskaan murehtia liian kuivasta lopputuloksesta"Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinTämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Uskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – näillä vinkeillä onnistut varmastiNäin teet pihvistä supermehevän – kaksi helppoa kikkaa mureuttamiseen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 06:43
    Muistisairaudet

    Reijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"

  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä