Opi rakastamaan itseäsi enemmän – näin se onnistuu

Rakastatko sinä itseäsi? Haluaisitko, että tunteesi omaa itseäsi kohtaan kehittyisivät parempaan suuntaan? Oikeilla vinkeillä tämä voi helpottua.

Lifecoach Alexandra Harra listasi Huffington Post -sivulla vinkkejä siihen, kuinka jokainen voi keskellä hektistä arkeakin opetella huomioimaan itseään paremmin – ja oppia samalla rakastamaan itseään enemmän.

Anna itsellesi anteeksi

Jokainen tekee elämässään virheitä niin ihmissuhteiden, raha-asioiden kuin henkilökohtaisten valintojen kohdalla. Nämä virheet voivat muistuttaa olemassaolostaan useinkin, mutta olisi tärkeää, että itseään ei saisi ruoskia virheistä liikaa, sillä virheiden kautta myös oppii paljon. Kun oppii antamaan itselleen anteeksi tehdyt virheet, on huomio helpompi kiinnittää tulevaisuuteen ja uusiin haasteisiin – sekä entistä onnistuneempiin ratkaisuihin.

Aseta itsesi etusijalle

Uhrautuminen on hyvin arvostettu hyve, mutta muiden asettaminen itsensä edelle opettaa ajatusmallin, josta voi olla vaikea luopua. On hyvin tärkeää, että tietyissä tilanteissa opettelee uhrautumaan muiden sijaan itsensä puolesta. Kun itsensä asettaa tietoisesti etusijalle tietyissä asioissa, pitää aivan huomaamatta huolta itsestään.

Rakasta itseäsi

Muistuta itseäsi siitä, että todella rakastat itseäsi. Kun itselleen muistuttaa joka aamu ääneen siitä, että itseäänkin on tärkeä rakastaa, on helpompi asennoitua siten, että ansaitsee arvostusta myös muilta. Kritisointi, arvostelu ja syytteleminen on monelle tämän päivän täydellisyyttä tavoittelevalle arkista, mutta pienillä asioilla voi vaikuttaa siihen, kuinka puhuttelee itseään arjessa.

Opi tunnistamaan vahvuutesi

Omien vahvuuksien tunnistaminen auttaa kaikenlaisessa itsetutkiskelussa. Kun omista vahvuuksista on tietoinen, on helpompaa rakentaa myös tervettä itsevarmuutta. Sillä hetkellä kun itse uskoo siihen, että ansaitsee parempaa ja pystyy parempaan, on nämä haaveet myös huomattavasti helpompi toteuttaa.

Tee joka päivä jotain mitä rakastat

Milloin olet viimeksi tehnyt jotain sellaista, mistä nautit toden teolla? Moni tietää tarkkaan, mitä tekisi mielellään, mutta usein arjen kiireet vievät mukanaan. Omaa itseään olisi tärkeää arvostaa sen verran, että jokaisena päivänä pyhittäisi edes hetken itselleen jonkun oman mielipuuhan parissa.

Karsi elämästäsi negatiivisuus

Joskus käy niin, että tietyt ihmiset elämässä ottavat enemmän kuin antavat. Jos tuntuu siltä, että joku ihminen omassa elämässä vie voimavaroja sen sijaan, että antaisi voimaa jaksaa arjessa, kannattaa miettiä tarkkaan, olisiko aika ottaa aikalisä ystävyyssuhteesta – oman hyvinvoinnin nimessä. Omaa itseään on helpompi rakastaa, kun ympärillä on ihmisiä, jotka parantavat omaa oloa.

Rakasta itseäsi

Moni odottaa sitä, että tapaa Sen Oikean, jotta omaa rakkautta pääsisi kohdistamaan toiseen. Todellisuudessa näitä samoja tunteita voi kohdistaa myös itseensä. Lämpimien tunteiden kohdistaminen omaan itseensä auttaa itsensä huomioimisen opettelemisessa. Miksi jäädä odottamaan sitä, että joku muu rakastaisi, kun voi itse rakastaa itseään ensiksi?

Juhli onnistumisia

Usein pienet arkiset onnistumiset jäävät nopeasti unholaan. Muistamalla juhlia edes omassa mielessä jokaista onnistumista voi paremman itsetunnon rakentaminen helpottua yllättävän paljon. On hyvä pitää mielessä, että pienetkin onnistumiset voivat olla valtava voimavara, joka auttaa saavuttamaan suurempiakin tavoitteita.

Käytä luovuuttasi

Omaa luovuutta kannattaa kehittää – ja sille on hyvä antaa tilaa. Omaa oloa voi parantaa ja itseään voi oppia arvostamaan uudella tavalla, jos luovuuden päästää valloilleen. Moni voi yllättyä siitä, kuinka loistavia ideoita omassa mielessä uinuikaan!

Lue myös:

Osittainen lähde:Huffington Post

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat