Opettajat poseerasivat kuvassa hirttoköyden kanssa – vanhemmat raivoissaan

Yhdysvaltalainen opettajajoukko joutui julkisen ryöpytyksen kohteeksi, kun he julkaisivat Twitterissä kuvan, jossa he poseerasivat hirttosilmukan kanssa. Tapauksesta kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto.

Neljä kalifornialaisen Summerwind Elementary School -koulun opettajaa sekä rehtori on erotettu määräajaksi  tehtävistään sen jälkeen, kun sosiaaliseen mediaan levisi kuva, jossa nelikko poseeraa iloisesti hymyillen samalla, kun eräs naisista pitää kädessään hirttosilmukaksi sidottua köyttä.

Lehtitietojen mukaan koulun rehtori Linda Brandts otti kuvan ja lähetti sen sähköpostilla kaikille koulun työntekijöille ilman sanallisia selityksiä siitä, mistä kuvassa on kyse.

Saattoi olla sisäpiirivitsi

Daily Mailin mukaan jotkut ovat veikanneet, että kuva oli tarkoitettu vitsiksi siitä, että opettajat mieluummin hirttäisivät itsensä kuin palaisivat loman jälkeen takaisin töihin.

CBS News -sivusto kertoo, että kuva oli tarkoitettu jaettavaksi vain muutamien henkilöiden kesken. Sitä ei ollut koskaan tarkoitettu jaettavaksi somessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.​​​​​​​

Kuva tyrmistytti monet

Oli miten oli, otos levisi sosiaaliseen mediaan, ja kohu oli valmis. Monet ovat vaatineet opettajien erottamista.

Moni kuvan nähnyt on paheksunut sitä, että naiset näyttivät olevan iloisia, vaikka heillä oli käsissään itsemurhaväline.

News.com.au-sivusto kertoo erään vanhemman kertoneen paikallisille medioille, että silmukka oli roikkunut koulun pihalla olevassa puussa aikaisemmin tässä kuvassa.

Opettaja ja rehtori saivat potkut

Koulupiirin valvoja Raul Maldonado kertoi lehdistötiedotteessaan, että hän oli tietoinen tapahtuneesta ja sen ”mahdollisesti aiheuttamista reaktioista”. Hänen mukaansa tapausta tutkitaan.

Kaikille tämä ei kuitenkaan riittänyt. News.com.au-sivusto kertoo, että vanhemmat ja paikalliset aktivistit protestoivat rehtoreita vastaan koulun pihalla perjantaina.

Lehtitietojen mukaan jotkut vanhemmat jopa ottivat lapsensa pois koulusta tapahtuneen vuoksi.

Rehtori ja opettajat on erotettu tehtävistään määräajaksi. Daily Mailin mukaan yhden opettajan vuoden määräaikaista sopimusta ei uusittu skandaalin takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja