Opettaja väittää saaneensa potkut yläosattoman selfien takia – koulun oppilas sai haltuunsa exälle lähetetyn kuvan: "Maineeni on pilalla"

2:39
Katso yllä olevalta videolta parodia selfien turhuudesta.

25-vuotias opettaja väittää, että hän sai potkut yläosattoman selfien takia, jonka hän oli lähettänyt vuonna 2016 silloiselle poikaystävälleen. Naisen mukaan kuva päätyi jotenkin koulun oppilaan haltuun.

Matematiikan opettajana New Yorkissa sijaitsevassa Bellport Middle School -yläkoulussa työskennellyt Lauren Miranda väittää, että hänet erotettiin tehtävästään viime viikolla, koska koulun oppilas sai haltuunsa vanhan yläosattoman selfien, jonka hän oli aikoinaan lähettänyt silloiselle poikaystävälleen. Tapauksesta uutisoi muun muassa Washington Post -sivusto.

Poikaystävä työskenteli opettajana samassa koulupiirissä. Pari seurusteli hetken vuonna 2016, mutta he erosivat pian. Mirandalla ei ole aavistustakaan siitä, miten kuva sen jälkeen päätyi koulun oppilaan haltuun, sillä hän ei omien sanojensa mukaan ollut julkaissut sitä missään.

Syyttää koulua sukupuoleen kohdistuvasta syrjinnästä

Koulu erotti Laurenin tehtävästään. Nainen ei tätä hyväksynyt, vaan haastoi koulun ja koulupiirin oikeuteen. Hänen mukaansa kyse on sukupuoleen kohdistuvasta syrjinnästä. Hän vaatii päästä takaisin työhönsä ja haluaa lisäksi kolmen miljoonan dollarin, noin 2,6 miljoonan euron korvaukset.

– Urani ja maineeni ovat pilalla. Minut on leimattu, Miranda kertoi tiedotustilaisuudessa.

– Minulta on viety kaikki, minkä eteen olen tehnyt töitä 18-vuotiaasta lähtien – ja vain yhden selfien takia.

"Huono roolimalli oppilaille"

Newsday-sivuston mukaan Miranda tapasi koulun johtokunnan kahdesti ennen kuin hänet perjantaina erotettiin.

Naisen asianajajan mukaan kuulustelut olivat nöyryyttäviä.

– Lauren kutsuttiin tapaamiseen näiden miesten kanssa. Hänen kuvansa tuotiin tietokoneen näytölle ja häneltä kysyttiin, oliko hän kuvassa.

Mirandan asianajajan mukaan koulun hallinto kertoi hänelle, että hän ei voinut työskennellä tehtävässään, koska kuvan vuoksi hän oli huono roolimalli oppilaille. Lehtitietojen mukaan Miranda on kuitenkin aiemmissa arvioissa saanut kiitettävää palautetta työstään. 

Koulun johtokunta kieltäytyi kommentoimasta tapausta lehdistölle, koska tutkinta on kesken. Washington Postin mukaan on epäselvää, koituiko kuvan haltuunsa saaneelle oppilaalle mitään seuraamuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja