Opettaja keksi nerokkaan tavan, jolla sai oppilaansa avautumaan murheistaan: "Parasta, mitä olen koskaan tehnyt"

Opettaja järjesti valmistujaiset orvoksi jääneelle oppilaalleen 0:32
Katso myös: Opettaja järjesti orvoksi jääneelle oppilaalleen huikean yllätyksen!

Opettaja keksi keinon, jolla hän on saanut oppilaat avautumaan enemmän toiveistaan ja tarpeistaan. 

Julia Brown, joka kertoo työskentelevänsä opettajana, jakoi suositulla Love What Matters -sivustolla nerokkaan vinkkinsä, jolla hän on saanut oppilaat avautumaan murheistaan: hän keksi tuoda luokkaan kannellisen pahvista tehdyn postilaatikon, jonne lapset voivat anonyymisti sujauttaa toivelappuja. Niin oppilaat voivat esittää pyyntöjä ilman, että heidän tarvitsee tulla suoraan kertomaan niistä hänelle. Hän kutsuu keksintöään ”Minä tarvitsen” -laatikoksi.

– He kirjoittavat tarpeistaan kortille ja jättävät sen laatikkoon, Julia selitti Facebook-päivityksessä.

Tuotti heti tulosta

Julian mukaan hän sai keksintönsä ansiosta jo ensimmäisellä kokeiluviikolla kuulla kahdelta pojalta, että luokassa oli ilmennyt kiusaamista. Tilanne otettiin käsittelyyn.

Seuraavalla viikolla Julia muutti kokeiluaan hieman niin, että hän ohjeisti jokaista oppilastaan sujauttamaan laatikkoon tarvekortin joka päivä. 

– Heidän ei tarvinnut kirjoittaa korttiin mitään, mikäli eivät halunneet, mutta näin jokainen oppilas tulee käyneeksi laatikon luona päivittäin.

Julia kertoo, että tarvelappusia on tämän jälkeen tullut valtavasti. Toiveet vaihtelevat koulutarvikkeista istumapaikan vaihdoksiin, kiusaamistilanteisiin sekä jopa halauksiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hänen opettajauransa paras keksintö

Vieläkin parempaa tässä on Julian mielestä se, että kokeilun myötä oppilaat ovat rohkaistuneet puhumaan myös hänelle suoremmin ongelmistaan.  

– Olen toiminut opettajana peruskoulussa 15 vuotta ja voin rehellisesti sanoa, että tämä on parasta, mitä olen koskaan tehnyt saadakseni yhteyden oppilaisiin näin aikaisin lukuvuoden alettua.

Lue myös:

    Uusimmat