Jana halusi näyttää totuuden korona-arjesta – julkaisi kuvan kyynelehtivästä 5-vuotiaastaan: "Hän itkee, koska on turhautunut"

Lapsi auttoi autistista poikaa – videosta nettihitti 1:44
Kaksi toisilleen ennestään tuntematonta poikaa aloitti lukuvuoden 2019 spontaanilla hyväntahdon eleellä, joka on ihastuttanut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Janan 5-vuotias lapsi turhautui etäoppimiseen ja puhkesi itkuun.

Jana Coombsin esikoululainen ei palannut oppimaan iloisin mielin. Amerikkalaisen Janan 5-vuotias poika joutui koronaviruksen vuoksi palaamaan esikouluryhmäänsä vain etänä. Poika oli tilanteen vuoksi niin turhautunut, että puhkesi itkuun, kertoo CNN.

Lapsi itki turhautumistaan

Lapsensa tilanteesta surullinen Jana päätti napata kuvan työpöydän ääressä kyyneleitään pyyhkivästä lapsesta osoittaakseen, miten vaikeaa etäoppiminen voi olla.

– Otin kuvan, koska halusin ihmisten näkevän todellisuuden. Sitten poikani tuli luokseni, halasimme ja minäkin itkin, Jana kertoi haastattelussa.

– Hän itkee, koska on turhautunut. Hän on turhautunut, koska ei esikoululainen opi hyvin virtuaalisesti, Jan kuvaili Facebookissa.

Sai törkeitä viestejä julkaisun takia

Janan mukaan sosiaaliset kontaktit ja fyysinen tekeminen ovat tärkeitä nuorille lapsille. Hän toivoisikin, että koulut voisi Yhdysvalloissa koronaviruksesta huolimatta avata tai opetuksen järjestää niin, että kasvokkain oppiminen olisi jollakin tavalla mahdollista.

Monet mediat tarttuivat Janan tarinaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pian monet mediat tarttuivat Janan kuvaan. Hän kertoo saaneensa jopa uhkauksia julkaisunsa takia, sillä moni pitää koulujen avaamista pandemiatilanteessa vastuuttomana.

– Poikaani liittyvästä julkaisusta tuli viraali. Yritän niin kovati lisätä tietoisuutta ja löytää lapsille vaihtoehtoja palata kouluun, Jana kuvaili.

– Olen saanut viestejä, joissa kuolemaani toivotaan, ja hyvin häiritseviä kommentteja, mutta valitettavasti ne seuraavat tällaisen [viraalin julkaisun] mukana.

"Tämä on melko mahdotonta"

Janan perheessä on kaksi muutakin etäopiskelevaa lasta ja lisäksi pieni vauva. Paletin pitäminen kasassa on ollut vaikeaa.

– Tämä on melko mahdotonta, Jana myöntää.

– Hoidat taloutta, kotona on pikkulapsi, saat 5000 sähköpostia päivässä lasten kaikilta opettajilta, yrität pysyä perässä... On erilaisia sovelluksia, koodeja, alustoja, joku linkki ei toimi. Juokset läppäriltä toiselle, nainen kuvaa.

"Tämä on hirveä tapa tutustua koulunkäyntiin"

Moni on samaistunut Janan tilanteeseen.

– Ekaluokkalaiseni itkee juuri nyt myös, koska on niin turhautunut, Melanie Owens kirjoittaa Facebookissa

– Minulla on ekaluokkalainen poika, jota täytyy koko ajan vahtia, koska kotona oleminen häiritsee keskittymistä. Minulla on myös kolmasluokkalainen tytär, joka on hyvin tuntekas. Hän on surullinen, koska ikävöi ystäviään, vihainen, koska ei voi tavata heitä normaaliin tapaan ja ahdistunut, koska pelkää, että häneltä menee jotakin ohi, koska netti pätkii. Hän on jatkuvasti turhautunut kaikkeen, Heather Love Walker kirjoittaa.

– Tämä on hirveä tapa tutustua koulunkäyntiin, sen pitäisi olla jännittävää ja hauskaa aikaa, Vicky Jones suree.

Lue myös:

    Uusimmat