7-vuotiaan kotitehtävä hämmensi äitiä – kukaan muukaan ei osannut auttaa: "Minulla on tohtorin tutkinto matematiikassa eikä silti aavistustakaan siitä, mitä tässä kysytään"

Teresa Hopper julkaisi netissä 7-vuotiaan poikansa kotitehtävän, koska ei ymmärtänyt, miten se lasketaan.

7-vuotiaan lapsen kotitehtävä osoittautui niin vaikeaksi, että tämän äiti haki tukea netistä. Teresa Hopper jakoi poikansa matematiikan tehtävän muille, koska ei tiennyt, mitä siitä kysytään, kertoo The Sun.

Teresa jakoi kuvan suljettuun Facebook-ryhmään. Pian otos monien mielestä hyvin käsittämättömästä tehtävästä lähti kiertämään medioita.

Näin tehtävä kuuluu:

Karla sanoo: "Minulla on 3 satasen pelimerkkiä, 17 kymmenen pelimerkkiä ja 16 ykkösen pelimerkkiä".

A. Voiko hän tehdä kaksi samanarvoista kolmenumeroista lukua? Jos voi, piirrä merkit näyttääksesi ne.

B. Voiko hän tehdä kaksi samanarvoista kolmenumeroista lukua, jos hänen pitää käyttää kaikkia merkkejä? Jos voi, piirrä merkit näyttääksesi ne.

"Minulla on tohtorin tutkinto matematiikassa eikä silti aavistustakaan..."

Moni tunnusti suoraan, ettei kykene auttamaan Teresaa.

– Minulla on tohtorin tutkinto matematiikassa eikä silti aavistustakaan siitä, mitä tässä kysytään, eräs kommentoija voivotteli.

– Minun läksyni eivät olleet näin vaikeita, kouluttavatko ne niitä NASAa varten? toinen vitsaili.

Teresa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Oliko itse kysymys oli helppo, mutta huonosti muotoiltu?

Joidenkin mielestä itse kysymys oli helppo, mutta se oli muotoiltu oudosti, jolloin ymmärtäminen vaikeutui. Esimerkiksi tehtävässä käytetty englanninkielinen sana, counter, hämäsi ainakin yhtä kommentoijaa. Sana voisi merkitä pelimerkin lisäksi esimerkiksi laskuria, jolloin kokonaisuudesta tulisi melko hämmentävä.

– Ainakin minusta vastaus kysymykseen A on "kyllä", ja on monia tapoja, joilla merkit voisi järjestellä oman työnsä esittelemiseksi. Esimerkiksi yksinkertaisesti järjestelmällä ne kahteen 110 arvoiseen pinoon, Ladbiblen toimittaja Jake Massey pohtii.

– Ja vastaus kysymykseen B on "kyllä", koska kaikkien merkkien yhteissumma on 486, joka jakautuu kahteen yhtä suureen lukuun 243, eli kahteen yhtä suuren kolminumeroiseen lukuun.

Teresa kertoi oikean vastauksen

Teresa kertoi myöhemmin The Sunille, että sai lapsensa kanssa vastauksen oikein. A-kohdan vastaus oli 172, B-kohdan vastaus 243.

– Opettaja on merkannut nämä oikeiksi. En todellakaan odottanut, että se olisi noin vaikeaa, hän totesi.

Lue myös:

    Uusimmat