Mainos

Opettaja ei päässyt läpi 10-vuotiaiden kokeesta: "Ne sisältävät paljon merkityksetöntä tietoa"

Opettajan mukaan seikkailut ja unelmointi merkitsevät elämässä enemmän kuin koetulokset. 

Isobritannialainen opettaja Abi Elphinstone päätti kokeilla, miten häneltä sujuisi valtakunnallinen, 10-vuotiaille oppilaille suunnattu koe. Toisin kuin olisi voinut olettaa, kokenut äidinkielen opettaja ei läpäissyt koetta. Matemaattisista tehtävistä hän sai oikein ainoastaan 25 prosenttia, äidinkielen kokeesta 40 prosenttia.

Sen sijaan, että opettaja olisi tuntenut häpeää, nainen päätti julkaista tuloksensa sosiaalisessa mediassa kannustaakseen nuoria oppilaitaan.

Opettaja ei ymmärrä kokeiden merkitystä

Nainen kertoo työskentelevänsä äidinkielen opettajana. Hän puhuu oppilailleen paljon elämään valmistavista asioista, kuten sitkeydestä, määrätietoisuudesta ja päättäväisyydestä.

– Minulla on lukihäiriö ja olen saanut 96 hylkäystä julkaisemattomasta kirjastani, joten tiedän jonkun verran sitkeydestä että rohkeudesta.

Opettaja kertoo kannustavansa oppilaitaan työskentelemään ahkerasti. Facebook-päivityksessään hän kuitenkin mainitsee, että kokeet eivät palvele millään tavalla oppimista. 

– Ne sisältävät merkityksetöntä ja epämääräistä tietoa, joka ei vaikuta lasten oppimiseen juuri lainkaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Elphinstonen mukaan on tärkeää, että lapsi oppii äidinkielen perusasiat, kuten substantiivit ja verbit, mutta monet muut kielioppiasiat ovat hänestä ajanhukkaa. Jakamassaan kuvassa opettaja pitääkin käsissään lappua, johon hän on kirjannut kokeista saamansa tulokset ja oppilailleen suunnatun sanoman.

– Lapset, teidän ei tarvitse tietää mitä ovat modaaliset verbit tai alistuskonjunktiot saavuttaaksenne haluamanne. Tarvitsette ideoita ja intohimoa, seikkailuja, unelmointia ja sitä, että ette huolehdi koetuloksista, Elphinstone kannustaa.

Eräs 11-oppilas kertoo saaneensa rohkeutta opettajan jakamasta viestistä epäonnistuneen koetilanteen jälkeen.

– Tulin kotiini itkien, sillä minusta tuntui, etten ollut tehnyt tarpeeksi. Kotona äiti näytti minulle sinun postauksesi ja tulin heti paljon iloisemmaksi ja sain itseluottamusta tulevaisuuteen, eräs tyttö kommentoi.  

Lähde: Parenting 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.