Mainos

Lähimaksaminen puhelimella onnistuu viimein – OP ensimmäinen pankki

OP on ilmoittanut, että suosittu Pivo-sovellus saa lähimaksuominaisuuden. Muillakin pankeilla on suunnitelmia lähimaksujärjestelmien toteuttamisesta, mutta OP on ensimmäinen mobiililähimaksut käyttöön ottava pankki Suomessa.

Pivo on OP:n mobiililompakkosovellus, jolla käyttäjät voivat muun muassa tarkkailla saldoaan ja hyödyntää erilaisia etuohjelmia. Lisäksi sovelluksessa on jo jonkin aikaa testattu lähimaksuominaisuuksia rajatussa pilottiohjelmassa.

Nyt lähimaksut ovat saatavilla kaikille OP:n asiakkaille. Pivo-sovelluksella ja NFC:llä varustettu Android-puhelin toimii siis tästä päivästä alkaen maksuvälineenä kaupoissa, jotka vastaanottavat lähimaksuja.

– Koska kaikki Pivolla tehtävät lähimaksut varmennetaan puhelimen tunnuskoodilla ja lisäksi käyttäjän niin halutessa vielä Pivon omalla pääsykoodilla, asiakkaat voivat luottaa maksutapahtuman turvallisuuteen, OP:n uusien liiketoimintojen kehittämisestä vastaava yksikönpäällikkö Kristian Luoma vakuuttaa.

Pivon lähimaksupilotti aloitettiin jo keväällä 2015.

– Asiakkaat ovat olleet innoissaan uudesta maksutavasta. Lähes kaikki pilottiin osallistuneet käyttäjät suunnittelivat jatkavansa lähimaksuominaisuuden käyttöä kokeilujakson jälkeen, Luoma kehaisee.

Pivon lähimaksu on toteutettu yhteistyössä Visan kanssa.

OP:n lisäksi myös Nordea suunnittelee omaa lähimaksuratkaisuaan. Nordea Payn julkaisuajankohdasta ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.