Onko Volkkari pistämässä Teslan ahtaalle Euroopassa? Elon Musk: "Asia on korjattava"

Tältä näyttää Tesla-urheiluauton matka avaruudessa 1:02
Tältä näyttää Teslan matka avaruudessa.

Tesla harkitsee pienemmän ja halvemman automallin valmistamista. Tällainen auto olisi sille tärkeä erityisesti Euroopassa.

Tesla valmistaa tällä hetkellä neljää automallia. Model S:n ja Model X:n vaikutukset globaalille autoteollisuudelle ovat olleet kiistattomat, kun taas Model 3 oli Teslan kipeästi kaipaama myyntimenestys. Vasta tuotantonsa alkutaipaleella olevasta Model Y:stä puolestaan povataan kolmosen kaltaista tai jopa sen menestyksen ylittävää tuotetta.

Vaikka kaikki Teslan nykyiset mallit ovatkin niiden omissa hintaluokissaan varteenotettavia vaihtoehtoja, puuttuu maailman arvokkaimman autoyhtiön mallisalkusta todellinen volyymimalli eli auto, joka menisi kuumille kiville vieläkin suuremmissa määrin kuin Model 3.

Kyseessä tulisi olla nykyisiä malleja pienikokoisempi auto, jolla se pystyisi kilpailemaan hinnallaan esimerkiksi Volkswagen ID.3:n kanssa noin 30 000 euron hintaluokassa, johon Volkkarin uutuuskin on tiettävästi halvimpien malliversioiden kanssa asettumassa.

ID.3 ei ole näillä näkymin rantautumassa Teslan kotimarkkinoille Pohjois-Amerikkaan, eivätkä kompaktit hatchbackit ole muutenkaan jenkkien suosimia automalleja, mutta Atlantin tällä puolella tilanne on toisin.

Asioiden nykytila ei ole jäänyt huomaamatta myöskään Teslan toimitusjohtajalta Elon Muskilta. Autocarin mukaan Musk totesi heinäkuisessa sijoittajapuhelussaan seuraavaa:

– Emme tule onnistumaan tehtävässämme, mikäli emme tee autoistamme edullisia, Musk totesi ja jatkoi:

– Eniten minua risoo nykyisessä tilanteessamme se, etteivät automme ole riittävän edullisia. Asia on korjattava.

Vaikka Musk ei sen tarkemmin puhunutkaan yhtiönsä suunnittelupöydällä olevista tuotteista, sanoi hän, että on kohtuullista olettaa Teslan tekevän jossain vaiheessa sen nykyisiä malleja kompaktimman auton.

Teslan Berliinin-tehtaan on määrä aloittaa toimintansa heinäkuussa 2021. Tämä tehdas saattaisi olla hyvinkin toimia alkusysäyksenä pienemmän mallin valmistukselle, jolla kalifornialaisvalmistaja pystyisi laittamaan kapuloita muun muassa Volkswagenin rattaisiin.

Lähteet: Autocar, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat