Toyota on syrjäytetty: Tesla nousi maailman arvokkaimmaksi autovalmistajaksi

Tesla Cybertruck on käsittämättömän näköinen pickup 1:15
Näin futuristiselta näyttää Tesla Cybertruck.

Yhdysvaltalainen sähköautoyhtiö Tesla on nyt maailman arvokkain autovalmistaja. Sen markkina-arvo ohitti japanilaisjätti Toyotan eilen keskiviikkona.

Sähköautoja valmistava kalifornialainen Tesla on ohittanut Toyotan maailman arvokkaimpien autoyhtiöiden listalla ja noussut ykköseksi.

Yhtiön osake kiipesi keskiviikkona yli 1 100 dollariin, mikä nosti sen markkina-arvon yli 209 miljardiin dollariin. Se sujahti Toyotan ohi noin neljän miljardin dollarin erolla.

Tesla nousi maailman toiseksi arvokkaimmaksi autovalmistajaksi vasta tammikuussa, kun se rikkoi 100 miljardin dollarin rajapyykin ja ohitti Volkswagenin.

Sillä on kuitenkin pitkä matka Toyotan ohittamiseen muilla mittareilla, sillä japanilaisvalmistaja myy vuosittain noin 30 kertaa enemmän autoja, ja sen liikevaihto on yli kymmenkertainen Teslaan verrattuna.

Teslan etumatka seuraavaksi arvokkaimpiin amerikkalaisiin autovalmistajiin, General Motorsiin ja Fordiin, kasvaa entisestään. Tesla on nyt kolme kertaa arvokkaampi kuin ne yhteensä.

Vahvaa kasvua

Tesla teki vuosien ajan pelkkää tappiota neljänneksestä toiseen, mutta nyt sillä on ensi kertaa vyöllään kolme voitollista neljännestä peräjälkeen. Se ei myöskään kärsinyt koronaviruksen vaikutuksista yhtä pahasti kuin perinteiset autovalmistajat.

Toimitusjohtaja Elon Musk on ilmoittanut, että Teslan tavoite 500 000 auton toimittamisesta tänä vuonna pitää pandemiasta huolimatta. Viime vuonna yhtiö toimitti asiakkailleen hieman yli 350 000 autoa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat