VIDEO: Onko tässä seuraava liikuntatrendi? Ei tarvita edes välineitä!

Huomenta Suomen Terve aamu -ohjelmassa pohdittiin vuoden 2015 liikuntatrendejä.

Viime vuosina kuntokeskuksiin on tullut enemmän tyhjää tilaa toiminnalliselle harjoittelulle. Tyhjiin tiloihin tuodaan renkaita ja kahvakuulia.

Ryhmäliikuntatunnit ovat ikisuosikkeja. Tuntitarjonta on laaja: kehonhuoltoon painottuvia tunteja on useita erilaisia ja vastapainoa tuovat tehokkaat HIIT-treenit (high intensive training). Jooga ja tanssilliset tunnit ovat myös suosittuja.

Fitness-buumi pysyy edelleen pinnalla, mikä näkyy lihaskuntoharjoittelun suosiossa. Lihakset saavat näkyä ja kehittymistä seurataan selfieillä. 

– Tarvitaan myös matalamman kynnyksen liikuntamuotoja, joihin voi lähteä mukaan juuri sen kuntoisena kuin on. Moni ajattelee, että pitää olla hyväkuntoinen, ennen kuin voi mennä ryhmäliikuntatunnille tai kuntosalille, muistuttaa Urheiluhallit Oy:n liikuntapäällikkö Eija Holmala.

Eikö hyötyliikunta ole liikuntaa?

Usein liikkujat ja liikkumattomat jaetaan jyrkästi kahteen ryhmään. Eikö hyötyliikuntaa enää noteerata liikunnaksi? Moni esimerkiksi pyöräilee työmatkansa, mutta ei laske sitä liikunnaksi vaan työmatkan taittamiseksi.

Liikunta ei kuitenkaan tarkoita pelkkää kuntoilua, vaan ylipäätään liikkumista. Rahakaan ei ole kynnyskysymys liikunnan harrastamiselle.

Sisäliikunnalle on yleensä olemassa hintalappu, mutta hintatasokin vaihtelee paljon. Ulkona voi taas liikkua lähes maksutta – jalkaan tarvitaan vaan kunnon lenkkitossut.

Tehokas treeni ilman välineitä

Uusia liikuntamuotoja tulee koko ajan. Mikä on seuraava liikuntatrendi?

– Kävelyn puolestapuhujana toivoisin tietysti, että kävely ja sauvakävely. Ryhmäliikuntatunnit tulevat kuitenkin varmaan kasvattamaan suosiotaan entisestään. Tällä hetkellä on koko ajan enemmän oman kehon painolla harjoittelua, sanoo Holmala.

Katso videolta vuoden 2015 liikuntatrendit. 

Vuoden 2015 liikuntatrendit 7:18

Lue myös:

    Uusimmat