Mainos

Onko tässä Euroopan etsityin suomalainen? Mike Soldieria etsii sekä Interpol että Europol – mies pakenee vuosien huumetuomiota

0:33

Sekä kansainvälinen poliisijärjestö Interpol että EU:n laivalvontavirasto Europol ovat etsintäkuuluttaneet suomalaisen Mike Soldierin. Soldier on tuomittu vankeusrangaistukseen, mutta häntä ei ole saatu toimitettua istumaan tuomiotaan.

Tuntomerkit:

 • Syntynyt vuonna 1985.
 • 179 senttimetriä pitkä ja painaa noin 85 kiloa.
 • Mustat hiukset ja ruskeat silmät.

Alahärmässä syntynyt Soldier, syntymänimeltään Mertsi Allan Isberg, tuomittiin huhtikuussa Helsingin hovioikeudessa 3 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta. Tuomiosta on istumatta 3 vuotta, 8 kuukautta ja 15 päivää.

Soldierilla on kontakteja United Brotherhood -liivijengiin, ja hän on poseerannut sosiaalisen median profiilissaan ryhmän liiveissä.

Autosta lähes 2500 ekstaasitablettia

Soldier sai tuomion tapauksesta, jossa hänen ohjastamansa auton takakontista löytyi 2440 ekstaasitablettia säilöttynä tietokonelaatikon sisällä olleisiin viiteen pussiin.

Soldier oli kertonut lainanneensa ystävänsä autoa, koska hänen oman autonsa maksut eivät olleet kunnossa. Lainalla hän kertomansa mukaan pyrki välttämään kiinnijäämisen kortitta ajosta.

Lähistöllä ollut poliisipartio kuitenkin tunnisti Soldierin, pysäyttäen tämän hänen lähdettyä autolla liikkeelle.

Soldier väitti, ettei tiennyt mitään autosta löytyneistä huumeista. Hän oli kiinniottohetkellä kokaiinin vaikutuksen alaisena.

Käräjäoikeus päästi vapaalle, hovi vangitsi jälleen

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen huumausainerikoksista näytön puutteessa, mutta tuomitsi Soldierin kokaiinin vaikutuksen alaisena ajamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ampuma-aserikoksesta.

Soldierilla oli hallussaan luvatta Ruger GP .375 -revolveri. Hänellä oli aiempia ehdottomia vankeusrangaistuksia ja tuomioita vastaavista rikoksista, joten hänet määrättiin 60 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.

Hovioikeus kuitenkin katsoi toisin huumausaineasiassa. Sen mukaan Soldierin käymä vilkas viestinvaihto tapahtuma-aikaan puhui sen puolesta, että hän oli tietoinen autosta löytyneistä ekstaasitableteista ja samaan tapaukseen kytkeytyneestä kokaiinierästä ja osallinen niihin liittyvään bisnekseen.

Hovioikeus määräsi Soldierin heti vangittavaksi, mutta häntä ei ole sittemmin tavoitettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.