Mainos

Oletko nähnyt kuvien miehiä? He ovat Euroopan etsityimpiä rikollisia – täällä päin Suomea kahden ihmisen hengen riistänyt Jani, 36, saattaa piileskellä

0:24

Europolin "Most Wanted Cup" -kampanjassa esitellään Euroopan Unionin etsityimpiä rikollisia. Listalla on yksi suomalaisnimi, Mike Soldier sekä mahdollisesti Suomessa piileskelevä ruotsalaismies Jani Juhani Kellokumpu.

Suomalaista vuonna 1985 syntynyttä  Mike Soldieria odottaa lähes neljän vuoden vankeus, mikäli hän jää poliisin haaviin. Europolin etsintäkuulutuksen mukaan miehellä on kontollaan muun muassa huumausaineiden laiton kauppa, huumausainerikos, liikenteen vaarantaminen, rattijuopumus ja ampuma-aserikos.

Etsityimpien rikollisten listalla on myös mahdollisesti Suomessa piileskelevä ja suomea puhuva ruotsalaismies Jani Juhani Kellokumpu. KRP:ltä kerrotaan MTV Uutisille, että poliisille on tullut vihjeitä, joiden perusteella Kellokummun voidaan uskoa piileskelevän Suomessa. Mies on syntynyt vuonna 1981.

– Hän oleilee joko Lounais-Suomessa tai Pohjois-Suomessa tai sitten on Ruotsissa. Etsintä on haastavaa, kun Suomeen pystyy aika hyvin piiloutumaan, KRP:ltä todetaan.

Kontollaan kaksi kuolemantuottamusta

Europolin julkaiseman etsintäkuulutuksen mukaan Kellokumpua epäillään kesällä 2016 Haaparannalla tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tapauksen poliisitutkinta on edelleen kesken.

Lisäksi miestä tavoitellaan toiseen, vuonna 2014 tapahtuneeseen törkeään kuolemantuottamukseen liittyen. Tästä tapauksesta Kellokumpu on jo saanut tuomion. Hän ei ole kuitenkaan koskaan saapunut suorittamaan vankeusrangaistustaan.

Jahti päällä

Euroopan etsityimpiä rikollisia etsitään kiivaaseen tahtiin uuden kampanjan muodossa, kun Europol julkaisi listan koko EU:n etsityimmistä rikollisista. Kampanja kulkee #MostWantedCup -nimellä. Kampanjan nettisivuilla voi pelaamalla selvittää Euroopan 25 etsityintä rikollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.