Mainos

Rap-manageri pyöritteli huumeita – jengiläisen tietämättömyys 2440 ekstaasitabletista ei vakuuttanut oikeutta

1:00

Helsingin hovioikeus antoi uusia tuomioita liittyen huume- ja aserikoksia koskevaan tekokokonaisuuteen Vantaalla viime vuonna.

Poliisi oli alkanut tutkimaan rap-musiikin parissa toimivan miehen tekemisiä tämän julkaistua sosiaalisessa mediassa kuvan itsestään aseen kanssa. Ase paljastui koriste-esineeksi, mutta tutkimuksissa miehen hallinnoimista tiloista löytyi useita muita luvattomia aseita ja huomattava määrä huumausaineita.

Metamfetamiiniin, kokaiiniin, kannabikseen ja ekstaasiin liittyvistä rikoksista tuomitun Jukka Mikael Kuisman syyksi katsottiin nyt hovioikeudessa aiemmin syyksi luettujen ampuma-ase- ja huumerikosten lisäksi myös törkeä kotirauhan rikkominen.

Tämän kanssa Vantaalla tavannut ja ekstaasipussien kanssa Kuisman autoa ajamasta pysäytetty United Brotherhood -jengiin kuuluva mies katsottiin syylliseksi törkeään huumausainerikokseen.

Käräjäoikeus oli uskonut miehen kertomuksen siitä, ettei tiennyt Kuisman autossa olevan lähes 2500 ekstaasitablettia ennen kun otti sen käyttöönsä. Hovioikeus ei väitettä uskonut. Mies sai teosta 3 vuoden 10 kuukauden tuomion.

Lisäksi hovioikeus tuomitsi kaksi miestä ekstaasitablettien toimittamisesta. Toinen miehistä oli hankkinut tabletit Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevan kauppakeskus Itiksen vessasta. Hän toimitti tabletit sisältäneen repun säilytykseen miehelle, joka sitten toimitti sen kuukausien päästä eri käskystä eteenpäin Kuismalle.

Lisäksi yksi mies tuomittiin Kuisman tapaan törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.