Mainos

Onko sinunkin suhteessasi näitä ongelmia? Tässä korjausliikkeet!

Parisuhteissa ongelmia aiheuttavat asiat ovat usein samanlaisia pariskunnasta riippumatta. Prevention listasi tutuimmat sudenkuopat ja asiantuntijoiden vinkit niiden selättämiseen.

Kannatte kaunaa pienistä asioista 

Karu totuus iskee vasten kasvoja viimeistään yhteen muuttaessa. Se sama unelmien tyyppi, josta ei aiemmin halunnut olla erossa tuntiakaan, saa yhtäkkiä karvat pystyyn omituisilla tavoillaan. Olipa kyse väärään asentoon jätetystä vessanpöntön kannesta tai jääkaappiin tyhjänä takaisin laitetusta maitotölkistä, ajan kuluessa kiukku pieniä epäkohtia kohtaan kasvaa.

Korjausliike:

Ratkaisu on yksinkertainen, mutta ei missään tapauksessa helppo: älä anna pienten kiukun aiheiden jäytää itseäsi. Keskitä ajatukset kokonaisuuteen eli rakkauteen ja sitoutumiseen.

Ne asiat, joista kumppani huomauttaa eniten, on myös helpoin korjata. Jos saat valituksia siitä, ettet koskaan vie roskia, yritä muistaa napata pussi mukaan edes toisinaan.

Et arvosta kumppanisi mielipidettä

Kukaan ei voi aina olla oikeassa, mutta on yllättävän vaikeaa antaa toisen mielipiteille sama painoarvo kuin omille. Lisäksi kumppanista ja hänen motiiveistaan saatetaan ajatella pahinta, ei parasta mahdollista. Suhde ei ole hyvällä pohjalla, jos lähtökohtaisesti ajattelet, että kumppani yrittää tehdä elämästäsi kurjaa.

Korjausliike:

Etsi toisesta hyvää ja koita astua kumppanisi kenkiin. Mieti asioita myös toisen näkökulmasta. Kun suhteessa tuntee olonsa arvostetuksi, on helpompi keskustella myös vaikeammista asioista ja ratkaista ongelmat yhteistä hyvää ajatellen.

Liika "kirjanpito"

Nykyään useimmat ovat sitä mieltä, että tehtävät pitää parisuhteessa jakaa tasan. Suhde kuitenkin kärsii, jos tämä menee pakkomielteiseksi pöytäkirjan pidoksi, jossa tasapuolisuus on tärkeämpää kuin onnellisuus.

Korjausliike:

Sen sijaan, että laskisitte tarkasti toistenne tekemisiä, katsokaa kokonaiskuvaa. Kunhan kumpikaan ei tunne oloaan hyväksikäytetyksi työjuhdaksi, prosenttijakoa ei tarvitse kytätä. Olkaa sen sijaan rehellisiä tarpeistanne ja hyväksykää, että joskus toinen tarvitsee enemmän kuin toinen.

Aloitatte väärällä jalalla

Älkää olko liian itsevarmoja. Toimivakin parisuhde voi hyötyä ulkopuolisen asiantuntijan neuvoista, etenkin alkuaikoina, jolloin rakennetaan pohjaa luottamukselle.

Korjausliike:

Tee työtä alusta saakka. Opetelkaa kommunikoimaan ja ratkaisemaan ristiriitaiset tilanteet. Toimivasta keskusteluyhteydestä on hyötyä tulevaisuudessa.

Unohdat henkisen tason

On tärkeää pitää huolta itsestään ja parisuhteestaan paitsi fyysisellä, myös psyykkisellä tasolla. New Yorkissa vaikuttava psykologi Anjhula Bais suosittelee mindfulness-harjoituksia, joiden avulla omia tunteita voi oppia hallitsemaan paremmin. Silloin myös kommunikaatio kumppanin kanssa paranee.

Korjausliike:

Halaa kumppaniasi silloinkin, kun hän tekee sinut hulluksi. Bais itse aloittaa päivät miehensä kanssa yhteisellä meditaatiohetkellä, jonka aikana he katsovat toisiaan silmiin puolen minuutin ajan ja sitten halaavat. Mielessään Bais vielä kiittää miestään siitä, että hän on tämän vierellä juuri silloin.

Vaikka meditaatio ei tuntuisi ollenkaan omalta jutulta, Bais vakuuttaa, että se todellakin muuttaa tunnelmaa.

Epärealistiset odotukset

Jokaisella on puolisonsa suhteen jonkinlaisia odotuksia. Jos omista toiveistaan ei kerro toiselle selkeästi, ei puoliso myöskään voi niistä tietää tai niihin vastata.

Korjausliike:

Keskustelkaa odotuksistanne suoraan säännöllisesti järjestettävissä "avioliittokokouksissa". Istukaa esimerkiksi viikoittain alas juttelemaan aikatauluista, rahatilanteesta tai vaikka treffi-illoista.

Seksiäkin voi suunnitella ja puhua esimerkiksi siitä, millainen esileikki olisi mukavaa. Tämä ei ole välttämätöntä, jos seksiä harrastaa spontaanisti muutenkin, mutta usein näin ei ole. Etukäteen sovittu sänkyhetki voi nostattaa tunnelmaa pitkin päivää. 

Salaisuuksien pitäminen

Pariskuntien ei tarvitse jakaa kaikkea toistensa kanssa. Pieni salaperäisyys voi olla jopa toivottavaa ja herättää kumppanin mielenkiinnon uudelleen. Asioita ei kuitenkaan pitäisi salata siksi, että pelkää toisen suuttuvan.

Tämä koskee niin pieniä juttuja, kuten viikkobudjetin ylittämistä alennusmyynnistä löydettyjen kenkien takia, kuin isompiakin asioita, kuten pettämistä. Usein itse syrjähyppyä pahempaa on luottamuksen rikkoutuminen.

Korjausliike:

Mieti kaksi kertaa, onko asia salaamisen arvoinen. Vaikka totuuden kertominen olisi hetkellisesti epämiellyttävää, on tärkeämpää olla aito kuin näyttää hyvältä.

Lähde: Prevention

***

Nämä seksilelut tulisi löytyä sinunkin kotoasi


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.