Onko kuva muokattu vai ei? Tämän naisen vyötärön ympärysmitta on vain 34,79 senttimetriä – kiistää huijaussyytökset

Hulaamalla vyötärö kapeammaksi? Testasimme 1:41
Haaveissa kapeampi vyötärö? Testasimme, tuottaako hulaaminen tulosta!

Parikymppinen myanmarilaisnainen kiistää kuvanmuokkaussyytökset ja muut väitteet huijaamisesta, kertoo Metro.

Myanmarilainen 23-vuotias Su Naing väittää, että hänen vyötärönsä ympärysmitta olisi vain 34,79 senttimetriä. 

Su jakaa Instagram-tilillään kuvia tiimilasimaisesta vartalostaan. Moni epäilee, että hän olisi muokannut kuvia tai turvautunut esimerkiksi kylkiluiden poistoon tai käyttänyt korsettia kehon muokkaukseen.

Naisen mukaan tällaiset väitteet eivät pidä paikkaansa. Omien sanojensa mukaan hän ei editoi kuviaan. Hän kertoo noudattavansa terveellistä ruokavaliota ja että hänen vyötärönsä kapeus johtuu geeneistä.

– Terveydentilassani ei ole mitään vikaa ja syön terveellisesti, joten tässä ei ole mitään huolestuttavaa. Minusta ulkonäössäni ei ole mitään vialla.

– Minusta on ihanaa poseerata kameralle ja esitellä ulkonäköäni. Olen imarreltu kohteliaisuuksista. Muidenkin mielestä näytän kauniilta.

Metron mukaan Sun vyötärönympärystä ei ole todennettu. Sivuston mukaan joissain kuvissa on havaittu viitteitä kuvanmuokkauksesta. Su kiistää väitteet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maailmanennätysnaisilla vielä kapeampi vyötärö

Guinness World Recordsin mukaan tämänhetkistä kapeimman vyötärön maailman ennätystä pitää hallussaan brittiläinen Ethel Granger, jonka vyötärön ympärysmitta on noin 33 senttimetriä. Myös ranskalaisen Emile Marie Bouchandin kerrotaan päässeen yhtä kapeisiin lukemiin.

Metron haastattelema lääkäri ja yliopiston professori John Kuemmerie varoittaa, että vyötärön muokkaus voi aiheuttaa keholle todellista harmia. Keskikropan sitominen tuntuu epämukavalta sekä rajoittaa kykyä hengittää ja liikkua luonnollisesti. Puristustila voi aiheuttaa muun muassa närästystä ja vahingoittaa sisäelimiä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sydänliiton suositusten mukaan terveellinen vyötärönympärysmitta naisilla on enintään 80 senttimetriä. Miehillä vastaava suositus on 94 senttimetriä. Vyötärön ympärysmitan avulla kuvataan keskivartalolle eli vatsaontelon alueelle ja sisäelimiin kertyvää liikarasvaa, kertoo Käypä Hoito.

Lue myös:

    Uusimmat