Näinkin voi käydä! Kaksosten tapaamisen maailmanennätys meni mönkään, koska paikalle saapui "liikaa kaksosia"

Ennätysyritys Sri Lankassa meni pieleen, koska kaksosten tapaamiseen saapui aivan liikaa kaksosia.

Ennätysyritys Sri Lankassa meni pieleen liiallisen suosion vuoksi. Tarkoituksena oli päästä Guinnessin ennätysten kirjaan ja rikkoa vuoden 1999 kaksosten kokoontumisen maailmanennätys.

Jättisuosio ruuhkautti

Kyseistä ennätystä pitää hallussaan Taiwan; ennätys oli 3961 paria kaksosia, 37 kolmoset ja neljät neloset yhtä aikaa yhdessä paikassa.

Kaksosjärjestö Sri Lanka Twins oletti murskaavansa ennätyksen, mutta erikoisen käänteen vuoksi nimenomaan suuri voitontahto koitui ennätyksen kohtaloksi, kertoo BBC.

Ei kyennyt noudattamaan ennätyskirjan vaatimuksia?

Kaksosten oli tarkoitus tavata urheilustadionilla, mutta kaksospareja saapui paikalle niin paljon, että stadion ruuhkautui. Jonot kasvoivat valtaviksi, ja ennätyksen tekemisen tiukat säännöt kärsivät, kun ilmoittautuminen hidastui.

Tarkoituksena oli saada paikalle 5000 kaksosparia. Sri Lanka Twins -kaksosorganisaation listoilta löytyy 14 000 kaksosparia.

Järjestäjän mukaan tapahtuma ei jättisuosion vuoksi luultavasti kyennyt noudattamaan Guinnessin ennätyskirjan tiukkoja vaatimuksia. Tieto ennätyksen onnistumisesta tai epäonnistumisesta saadaan kuitenkin vasta viikkojen kuluttua.

Lähteet: BBC.com, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat