Onko 11-vuotias liian nuori vahauttamaan karvat jaloistaan? Mielipiteet jakautuivat keskustelupalstalla

Äideille suunnatulla brittiläisellä keskustelupalstalla on herättänyt paljon keskustelua esiteini-ikäisten lasten vieminen jalkakarvojen vahaamiseen. Aiheesta uutisoi brittilehti The Sun.

Keskustelu alkoi Mumsnet-palstalla, kun eräs nainen kertoi vieneensä 11-vuotiaan tyttärensä vahaukseen, koska tyttären jalat "olivat todella karvaiset ja hän oli anellut minua antamaan sheivata jalkansa jo iät ja ajat".

– Hän hymyili koko ajan! [Se] ei ollut ilmeisesti kivuliasta ollenkaan, äiti jatkaa.

Äiti halusi kysellä myös muiden mielipiteitä keskustelupalstalla esiteini-ikäisten lasten karvojen vahaamisesta. Ketju on kerännyt jo satoja kommentteja.

Oletko bikinikunnossa? Yllä oleva video kertoo sen helposti! Artikkeli jatkuu videon alla.

0:25

"Iästä huolimatta tein, mitä pystyin, tukeakseni häntä"

Suurin osa äideistä piti naisen tekoa oikeutettuna.

– Miksi se olisi kohtuutonta? Paitsi jos sinä pakotit hänet tekemään sen, eräs kommentoi.

– Jos 11-vuotias pyytää apua jonkun kanssa, joka tekee heidät vaivaantuneiksi ja se on helposti korjattavissa, sitten se on itsestäänselvyys, toinen sanoo.

Monet ovat myös paljastaneet hoitaneensa samanlaisen tilanteen tyttärensä kanssa viemällä tämän vahaukseen.

– Minun rakas tyttäreni oli 11, kun aloimme käsitellä hänen todella tummia karvojaan. Hän oli todella itsetietoinen tummista karvoistaan käsissään ja jaloissaan. Kun löysin hänet yrittämästä vetää karvoja irti hänen käsivarsistaan, se oli siinä, eräs äiti kirjoittaa ja jatkaa:

– Joten vein hänet poistamaan karvat ylähuulesta ja kulmakarvoista lankatekniikalla, vaahdolla jaloista ja käsistä. Hän on melkein 15 ja se on osa hänen [kauneus]rutiiniaan, mutta nyt hän sheivaa jalkansa. –– Iästä huolimatta tein mitä pystyin tukeakseni häntä, kun hänestä oli tulossa ahdistunut sen takia.

"Hyväksy erilaisuutesi"

Kaikki ihmiset eivät ole kuitenkaan suhtautuneet nuorten karvojen vahaukseen aivan yhtä positiivisesti.

– Karvojen poistaminen ei ole kohtuutonta, mutta vahaaminen on varmasti liian kivuliasta 11-vuotiaalle. Minä en kestä sitä ja olen aikuinen, eräs kommentoi.

– Minusta on sääli, että yhteiskuntamme saa tytöt tuntemaan, että heidän kehonsa ovat jollain tavalla viallisia sellaisina kuin ne ovat. Pojat eivät tunne samalla tavalla, vai tuntevatko, toinen pohtii.

– Näytät erilaiselta? Hyväksy erilaisuutesi. Liian pitkä? Ole ylpeä itsestäsi! Liian lyhyt? Ole ylpeä, äläkä valita, koska sinulla on terveytesi jne. Liian lihava? Hyväksy ja ole ylpeä. Älä edes ehdota painon pudottamista, koska sinua kiusataan – sinua ei pitäisi kiusata, kolmas kirjoittaa.

Lähteet: MumsnetThe Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja