Kannattaako intiimialueen karvoja ajella? Tätä gynekologi suosittelisi

Ajeletko alapäätäsi? Oletko koskaan miettinyt, kannattaako se?

Alapääkarvoituksen terveellisyyttä on myös tutkittu. Vuoden 2016 selvityksen mukaan alapää voi sitä paremmin, mitä enemmän karvoja siellä on. Tutkijat havainnoivat yli 7500 miestä ja naista paitsi alapään karvojen, myös seksin välityksellä tarttuvien tautien osalta. Tutkijat havaitsivat, että tauti tarttui helpommin, jos alapäätä oli trimmattu.

Koska yhdestä tutkimuksesta ei voi vetää lopullisia johtopäätöksiä, Health.com päätti kysyä asiaa vielä gynekologilta. Lyhyt vastaus on, että karvojen luonnontila todella on paras valinta alapäälle.

– Häpykarvat ovat paikallaan suojaamassa ihoa kehosi genitaalien ympärillä, koska tuo iho on hyvin herkkää, gynekologi Donnica Moore kommentoi.

Mooren mukaan karvoitus toimii suojamuurin tavoin ja suojaa ärsytykseltä tai infektiolta. Karvat suojaavat esimerkiksi silloin, kun alapää hankautuu hikisiä urheiluhousuja tai tiukkoja alusvaatteita vasten.

Lehden haastatteleman kätilö Mary Jane Minkinin mukaan olemassa ei ole luotettavaa näyttöä siitä, että yksi karvatyyli olisi parempi kuin muut.  Minkinin mukaan eräs teoria kuitenkin on, että alapään karvat estävät kitkaa ja pitävät likaa poissa. Karvat ovat siis kehittyneet syystä.

Mooren mukaan alapään karvoissa on yksi huono puoli karvattomuuteen verrattuna: satiaiset tarttuvat helpommin, jos häpykarvoja on.

***

2:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja