Tiesitkö? Ihokarvat voi nyppiä pelkän langan avulla

Tiesitkö, että kulmakarvat ja muu häiritsevä karvoitus on mahdollista nyppiä pois pelkän langan avulla?

Suomalaiset ovat tottuneet nyppimään kulmakarvojaan pinseteillä, mutta muualla maailmassa karvojen poistamiseen on jo vuosisatoja käytetty paljon yksinkertaisempaa keinoa: karvat on poistettu kasvoilta ja muualta vartalosta pelkän langan avulla. Karvojen poistaminen langan avulla on itse asiassa niin yksinkertaista, että kuka tahansa voi onnistua siinä kotioloissa.

Karvojen poistamiseen kotioloissa tarvitset 30 senttimetriä pitkän langan, joka sidotaan molemmista päistä yhteen. Molemmat kädet pujotetaan lankalenkkiin ja lenkkiä kierretään molemmin käsin vastakkaisiin suuntiin. Kun lanka on kierteellä, sitä kuljetetaan ihoa pitkin liikuttamalla kierrettä samalla etenemissuuntaan.

Karvojen poistaminen pelkän langan avulla perustuu siihen, että kun lanka saatetaan kierteelle, lankaa liikuttaessa ihokarvat jäävät kierteen väliin ja irtoavat. Tätä karvanpoistotekniikkaa on ylistetty erityisen nopeaksi ja väitetään, että kun karvat poistetaan langan avulla, ei toimenpide ole niin kivulias kuin silloin kun karvat poistetaan pinseteillä nyppien, epiloiden tai karvanpoistovahojen avulla.

Näin karvat voi nyppiä pelkän langan avulla – katso video

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja