Olympiavoittaja tulistui ME-vauhtiin – itsevarma tähti latasi jo seuraavan tavoitteensa

Maailmanennätys! Timanttiliigan ilta huipentui historialliseen temppuun 6:27
Faith Kipyegon pinkoi naisten 1500 metrin maailmanennätyksen uuteen uskoon.

Naisten 1 500 metrin ennätys koheni Firenzessä lähes sekunnin aikaan 3.49,11. Vuosia 1 500 metrin arvokisajuoksuja hallinnut Kenian Faith Kipyegon kirjasi vihdoin perjantai-iltana nimensä myös yleisurheilun maailmanennätystilastoihin. Kipyegon voitti Firenzen Timanttiliigan kilpailun ME-ajalla 3.49,11.

Kipyegon, 29, riisti ennätyksen Etiopian Genzebe Dibabalta, joka juoksi heinäkuussa 2015 matkan aikaan 3.50,07. Ennätyksestä lohkesi lähes sekunti.
 

Kipyegon otti ME-juoksussa kärkipaikan viimeistä edellisellä kierroksella. Maaliin hän ennätti lähes kahdeksan sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Britannian Laura Muiria.

Katso Kipyegonin ME-juoksu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

– Sanoin etukäteen, että haluan juosta kauniin kilpailun ja katsoa, mihin minulla on mahdollisuudet. Tällaiseen sitten kykenin, Kipyegon kommentoi juoksua Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n nettisivuilla.

Seuraava yritys Monacossa

Alle 160-senttinen Kipyegon, 29, juoksi viime vuonna Dibaban ennätyksen tuntumaan ennätyksellään 3.50,37. ME-juoksunsa jälkeen Kipyegon arveli pystyvänsä edelleen parempaan, mutta keskittyy seuraavaksi 5 000 metrin kilpailuun Pariisin Timanttiliigassa 9. kesäkuuta.
 

– Teen töitä, jotta pystyisin parantamaan tästä ainakin alle 3.49:n, Kipyegon laskeskeli.
 

– Tällä kaudella on vielä monta tilaisuutta hienoihin juoksuihin.
 

Kipyegonille petaillaan seuraavaa 1 500 metrin ennätysyritystä Monacon Timanttiliigaan 21. heinäkuuta.
 

Kipyegonilla on olympiavoitot Rion 2016 ja Tokion 2021 kisoista. Maailmanmestaruudet hän saavutti 2017 Lontoossa ja viime kesänä Eugenessa.
 

Kipeyegon on ylivoimastaan huolimatta ilmeisen suosittu kilpakumppaneidensa parissa. Firenzessä koko juoksijarypäs osallistui hänen ennätysjuhliinsa.
 

– Meillä 1 500 metrin juoksijoilla on aivan erityisen hienot välit, Kipyegon vakuutti.
 

– Kannustamme ja tuemme toisiamme sekä ilon että pettymysten hetkillä. Ja meidän kuuluukin juhlia ennätystä yhdessä, sillä me kaikki olimme tässä osallisina.

Wilma Murto pettyi Firenzessä – nosti esiin huomion vaikeasta alkukaudesta: "Toistaa tuttua kaavaa" 0:53
Wilma Murto ei ollut tyytyväinen suoritukseensa Firenzen Timanttiliigassa.

 

Lue myös:

    Uusimmat