Olympialaisten tuomaripäätös aiheutti raivoa – "Petos"

Ruotsi eteni jalkapallon naisten olympiafinaaliin kaatamalla Australian 1-0. Ottelussa nähtiin erittäin kohauttava tilanne, kun Australian Sam Kerr iski ottelun avausmaalin, joka kuitenkin hylättiin. Hylkäämisen syy jäi epäselväksi.

Australian Steph Catley antoi oikealta vapaapotkun 42. minuutilla. Kerr pääsi palloon ja tuikkasi sen ohi Hedvig Lindahlin. Ottelun erotuomari Melissa Borjas kuitenkin puhalsi pilliinsä ja hylkäsi osuman.

– En tiedä oikein mitä tapahtuu. Katsotaan vielä kerran, paitsio se ei ainakaan ole, Discovery plus -kanavan Jonas Karlsson totesi.

Olympiahopea- ja MM-pronssimitalisti Lisa Dahlkvist ei hänkään ymmärtänyt tuomarin päätöstä.

– En todella näe sitä, istun ja katson Kerriä. Takaporukassa täytyy tapahtua jotain. Se näyttää, että (Nathalie) Björniä estettäisiin, mitä? Se on mielestäni maali. Meillä oli tässä tilanteessa tuuria, Dahlkvist sanoi.

Isossa pelaajien ryhmässä oli Australian Emily van Egmond, joka todennäköisesti aiheutti rikkeen.

– Minusta siinä ei ollut paljoakaan kontaktia ja hän juoksi minua päin. En ole varma, mitä tapahtui. Katsomme sen uudelleen, mutta uskon tuomarin puhaltaneen estämisen. Tuntuu siltä, että tällaista tapahtuu usein, van Egmond sanoi. 

Australialaispelaaja oli sitä mieltä, että maali olisi pitänyt hyväksyä. Tuomarin vihellys tuli jo ennen pallon etenemistä maaliin. Van Egmond kritisoi tätä päätöstä, sillä tuomari ei hyödyntänyt VAR-järjestelmää vaan reagoi itse suoraan.

– Se on VAR:in tarkoitus. Olen varma, että siinä ei ollut paljoakaan kontaktia, mutta hän on se, joka tuomitsee, van Egmond totesi. 

ESPN-kanavan australialaistoimittaja Laurie Horesh reagoi todella voimakkaasti tapahtuneeseen Twitterissä.

– Petos, tuomari haluaa seistä parrasvaloissa, Horesh kirjoitti. 

Ottelun ratkaisu syntyi toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun Ruotsin Fridolina Rolfö viimeisteli pelin ainoan maalin ja johdatti joukkueensa olympiafinaaliin. Loppuottelussa kohtaavat Ruotsi ja Yhdysvallat sensaatiomaisesti pudottanut Kanada. Pronssiottelussa vastakkain ovat Yhdysvallat ja Australia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja