Jättipaukku! Nelinkertainen olympiavoittaja Yhdysvallat putosi kultajahdista

Kanadan naisten jalkapallomaajoukkue teki maanantaina historiallisen tempun, kun se pudotti nelinkertaisen olympiavoittajan Yhdysvallat ja eteni ensimmäistä kertaa olympiakisojen loppuotteluun.

Yhdysvallat oli välierässä tilastollisesti edellä, mutta se ei onnistunut maalinteossa. Ottelun ratkaisu nähtiin vartti ennen loppua, kun Kanada sai rangaistuspotkun. Chelseaa seuratasolla edustava Jessie Fleming laukoi pallon maalin ja vei Kanadan historiallisesti finaaliin. 

Joukkueet kohtasivat olympiavälierässä kahdeksan vuotta sitten Lontoon kisoissa. Tuolloin Yhdysvallat voitti 4-3 jatkoajan jälkeen ja meni lopulta olympiavoittoon saakka. Kanadalle on luvassa nyt sen historian paras sijoitus, sillä se on aikaisemmin yltänyt vain pronssille.

Kanada voitti pronssia Riossa sekä Lontoossa. Yhdysvallat putosi viisi vuotta sitten jo puolivälierässä Ruotsille. Edellinen mitali on yhdeksän vuoden takaa. Yhdysvallat pelaa pronssiottelussa Australia-Ruotsi-ottelun häviäjää vastaan. Kanadalla vastassa loppuottelussa on otteluparin voittaja.

Yhdysvaltojen putoamisen myötä varmistui se, että näissä kisoissa saadaan uusi naisjalkapalloilun olympiavoittaja. Yhdysvallat ei myöskään ollut koskaan hävinnyt kahta ottelua olympiaturnauksessa. Alkulohkossa Ruotsi oli parempi numeroin 3-0. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja