Oletko sinäkin odottanut? Kaivattu toiminto saapuu viimein WhatsAppiin

Älylaitteiden vaikutus lasten näköön 7:39
Miten älylaitteet vaikuttavat lapsen silmiin?

WhatsAppiin saadaan kaivattu tummempi värimaailma.

Pitkällisen odotuksen ja venähtäneen testivaiheen jälkeen WhatsApp saa nyt vihdoin päivityksenä tumman tilan.

Facebookin omistama WhatsApp on kehittänyt tummaa tilaa jo ainakin syksystä 2018 asti, mutta syystä tai toisesta julkaisussa kesti lopulta näin pitkään.

Päivityksestä kertovan tiedotteen mukaan tumma tila on ollut eniten toivottu toiminto WhatsAppiin.

Eri sävyisiä tummia värejä

Tummat tilat ovat yleistyneet laajasti viime vuosina niin eri sovelluksissa kuin myös koko käyttöjärjestelmien tasolla, ja WhatsApp alkoi Facebookin oman sovelluksen ohella olla merkittävistä sovelluksista viimeisiä, joista tuki tummalle tilalle vielä puuttui.

Täysin mustan sijaan WhatsAppin tumma tila koostuu eri sävyisistä tummista väreistä. Esimerkiksi omat viestit näkyvät keskustelunäkymässä tumman vihreällä pohjalla.

Tummaa tilaa on yleisesti vaaleaa mukavampaa käyttää esimerkiksi pimeässä. Facebookin mukaan se on valinnut WhatsAppin tumman tilan värimaailman minimoidakseen rasituksen silmille sekä päätynyt käyttämään värejä, jotka ovat lähempänä järjestelmän oletusvärejä niin iPhonella kuin myös Androidilla.

Käyttöön lähipäivien aikana

WhatsAppin tumman tilan saa käyttöön Android 10 -puhelimissa ja iOS 13 -version iPhoneissa järjestelmän yleisen asetuksen mukaan. Android 9:llä ja aiemmilla versioilla tumman tilan asetus tulee löytymään WhatsAppin Asetukset – Keskustelut – Teema -valikosta. iPhoneissa tummaa tilaa ei tueta vanhemmilla käyttöjärjestelmäversioilla.

WhatsAppin mukaan tumma tila tulee saataville käyttäjille tästä alkaen seuraavien päivien aikana osana WhatsApp-sovelluksen viimeisintä versiota.

Lue myös:

    Uusimmat