Tutkimusyhtiö paljastaa: Tämä oli maailman suosituin älypuhelinmalli vuonna 2019

1:40
Videolla kerrotaan miehestä, jonka älykello soitti itsestään hätänumeroon.

Maailman myydyin älypuhelin vuonna 2019 oli Applen iPhone XR. Tutkimusyhtiö Omdian kertoo, että iPhone XR:n toimitukset vuonna 2019 ylsivät 46,3 miljoonaan älypuhelimeen.

iPhone XR oli myynnissä koko vuoden ajan. Toiseksi eniten toimitetuksi puhelinmalliksi ylsi Applen syksyn uutuusmalli iPhone 11, jonka toimitukset ehtivät nousta tutkimusyhtiön mukaan 37,3 miljoonaan vuoden viimeisen neljän kuukauden aikana.

Apple-puhelinten perässä kolme Samsungia

iPhone-mallien perässä tulivat kolme Samsungin edullisempaa Galaxy A -sarjan älypuhelinta – A10, A50 ja A20, joiden toimitukset olivat 30,3, 24,2 ja 19,2 miljoonaa kappaletta.

Applen syksyn huippumallin iPhone 11 Pro Maxin toimitusten Omdia arvioi yltäneen 17,6 miljoonaan ja vanhemman iPhone 8 -mallin 17,4 miljoonaan. Applen ja Samsungin ulkopuolelta ainoana TOP10-listalle ylsi Xiaomin Redmi Note 7 -malli 16,4 miljoonan toimituksilla. Kärkikymmenikön täydentävät iPhone 11 Pro ja Samsung Galaxy J2 Core.

Alta löytyvässä taulukossa on listattu sekä vuoden 2019 että vuoden 2018 eniten toimitetut älypuhelimet. Vuonna 2018 TOP10:een ylsivät myös Samsungin huippupuhelinmallit Galaxy S9 ja S9+, mutta vuonna 2019 Samsungin myynti painottui enemmän edullisempiin puhelinmalleihin.

Kokonaisuutena myös Applen iPhone-toimitukset laskivat viime vuonna 4,6 prosenttia edellisvuodesta. Kärkisijoitukset yksittäisten mallien listoilla se on kuitenkin säilyttänyt kapean tuotevalikoimansa keskittämän myynnin ansiosta.

– Apple on säännönmukaisesti hallinnut ensimmäistä ja toista sijoitusta maailmanlaajuisessa älypuhelinmallien toimitusrankingissa yhtiön pitäessä dominoivan asemansa viidettä vuotta putkeen, kommentoi Omdian älypuhelintutkimuksen johtaja Jusy Hong.

Tutkimusyhtiö Omdia syntyi Informa Techin ostettua IHS Markitin liiketoimintoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja