Oletko kuullut Corbellatista? 9,0-litrainen tuplaturbo-V8 ja 1800 hevosvoimaa

Autoteollisuudesta löytyy monenlaisia toimijoita, ja uusia yrittäjiä putkahtelee esille tasaiseen tahtiin. Ensimmäisen autonsa Genevessä esittelevä hollantilainen Corbellati tähtää maailman nopeimmaksi autoksi.

Autoissa ja etenkin superautoissa on pitkälti kyse unelmista. Niin myös tämän Genevessä esiteltävän uuden tulokkaan kohdalla. 70-vuotiaan perheyrityksen nuorin sukupolvi on esittelytekstin mukaan innostunut nopeista autoista, joten luonnollinen ratkaisu on tehdä oma auto.

Corbellati esittelee esikoisautonsa maaliskuun alussa alkavassa Geneven autonäyttelyssä. Ensimmäisten kuvien perusteella muotoilu on, sanottaisiinko persoonallinen, ja valmistajan mukaan hyvin aerodynaaminen. Olipa muotoilusta mitä mieltä tahansa lupaukset auton suorituskyvyn suhteen ovat hurjat. Takavetoisen auton voimanlähteenä toimii 9,0-litrainen tuplaturbo-V8, joka tuottaa 1 800 hevosvoimaa ja 2 350 newtonmetrin väännön. Näiden voimavarojen turvin valmistaja lupaa auton saavuttavan yli 500 km/h huippunopeuden.

Ja jottei nimi jättäisi kylmäksi suorituskyvyn rinnalla on sekin varsin mahtipontinen. Auto tullaan tuntemaan nimellä Missile, eli suomen kielelle käännettynä "Ohjus".

 

Henkilön CORBELLATI (@corbellati) jakama julkaisu

Jos kuva ei aukea, löydät sen täältä.

Kuvituskuva: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja