Oletko huomannut tämän yhdistävän tekijän Volkkari-mallien nimissä? Valmistaja paljasti, miksi se noudattaa tiettyä kaavaa

Volkswagen T-Cross maksaa Suomessakin alle 20 000 euroa 1:27
Volkswagenin kompakti katumaasturi T-Cross maksaa Suomessakin alle 20 000 euroa.

Touareg, Tiguan, T-Roc, T-Cross ja seuraavaksi Taigo. Volkswagenin katumaasturien nimet alkavat lähes poikkeuksetta T-kirjaimella.

Volkswagen myy sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa käytännössä vain T-kirjaimella alkavia katumaasturimalleja.

Poikkeuksia on nimittäin vain pari: Atlas on Atlas vain USA:ssa, sillä esimerkiksi Kiinassa se tunnetaan Teramontina, ja Brasiliassa myytävä Nivus saa Euroopassa nimekseen Taigo.

Volkswagenin T-alkuisten mallien perhe on siis kasvanut huomattavasti Touaregin ja Tiguanin jälkeen, mikä on edellyttänyt tietynlaista luovuutta.

"Keskustelimme pitkään"

Joka kerta, kun Volkswagen lanseeraa uuden katumaasturin, yhtiössä käydään keskustelua siitä, annetaanko mallille T-alkuinen nimi.

– Esimerkiksi Taigon kohdalla keskustelimme pitkään, pitäisikö sille antaa T:llä vai T:llä ja viivalla alkava nimi vai kutsuisimmeko sitä Nivusiksi, kuten Brasiliassa. Kysyimme asiaa kaikilta maahantuojiltamme, joiden viesti oli selkeä: Kuluttajat kaikkialla maailmassa yhdistävät katumaastureihimme T-alkuisen nimen, Volkswagenin edustaja kertoi yhdysvaltalaiselle CarBuzz-julkaisulle.

Volkswagenilla on hihassaan vielä sellaisetkin tavaramerkit kuin T-Sport, T-Go ja T-Coupe, joten T-alkuisten katumaasturi-Volkkareiden vyöry saattaa jatkua.

Lähde: CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat