Volkswagen lopettaa tutun mallin valmistuksen? On luokkansa ykkönen Euroopassa, mutta sähköautot ja katumaasturit ajavat sedan-mallin edelle

Tältä näyttää ja kuulostaa uusi Volkswagen 0:35
Volkswagen panostaa enemmän ja enemmän sähköautoihin. Tällaisen äänen saksalaisjätti antoi uudelle ID.3-mallilleen.

Volkswagenin kerrotaan luopuvan Passatin sedan-mallista ja keskittyvän yhä vahvemmin sähköautoihin ja katumaastureihin. Suomessakin suosittu farmariversio olisi kuitenkin jäämässä tarjolle.

Volkswagen karsii sedan-mallejaan lisätessään panostuksiaan sähköautoihin ja katumaastureihin. Ensin kyydistä pudotettiin Arteonin viistoperäinen malli ja vuoden 2023 jälkeen ovea ollaan näyttämässä ikoniselle porrasperä-Passatille. Passatin myynti jatkuu tämän jälkeen farmarina. Myös toisen sukupolven Arteon on Suomessa myynnissä vain farkkuna.

Passat on Euroopassa segmenttinsä myydyin auto ja kokonaistilastoissa sijalla 29 tämän vuoden kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen osalta. JATO Dynamicsin tilastojen mukaan Passatia myytiin tänä vuonna tammi–lokakuussa hieman alle 90 000 kappaletta molemmat koriversiot mukaanlukien. Segmentin kakkosena on samalle alustalle rakennettu Skoda Superb, joka tulee kuitenkin kaukana takana vajaan 50 000 auton myynnillään.

Passatin myynti on päättymässä myös Yhdysvalloissa, jossa vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana niitä meni kaupaksi hieman yli 16 000 kappaletta. Passatin farmariversiota ei myydä USA:ssa.

Aiheesta kertova Automotive News Europe perustaa uutisensa sisäpiirilähteiden tietoihin.

"Spekulointia"

David Valenta Tsekin Volkswagenin viestinnästä ei pystynyt myöntämään tai kiistämään lehtitietoja tsekkiläiselle Aktualne-uutissivustolle.

– Tämä on vain spekulointia. Jatkamme suunnitelmiemme mukaisesti yhdeksännen sukupolven Passatin kummankin korimallin kehitystyötä. Moni asia voi toki muuttua vuoteen 2023 mennessä, mutta emme ole saaneet pääkonttorilta mitään sellaista informaatiota, joka vahvistaisi nämä väitteet.

Vielä toistaiseksi Euroopan-markkinoiden Passatit lähtevät matkaan Volkswagenin tehtaalta Saksan Emdenistä, mutta vuodesta 2023 alkaen Passatia tullaan valmistamaan Skoda Superbin rinnalla Slovakian Bratislavassa. Emdenissä keskitytään tulevaisuudessa yhä enemmän sähköautojen valmistukseen.

Jenkkimarkkinoiden Passatit valmistetaan Tennesseen Chattanoogassa.

Lue myös:

    Uusimmat