Espoolaisen Eliaksen, 4, haaveesta tuli totta mitä upeimmalla tavalla – katso kuvat ikimuistoiselta Kupla-ajelulta: "Todella onnellinen pikkumies"

Kuplavolkkarikyydistä haaveilleen espoolaisen Eliaksen toive toteutui 1:03
Espoolaisen Elias Müllerin, 4, haave Kupla-ajelusta toteutui viime sunnuntaina Maarit Vesterisen avustuksella. Katso Eliaksen isän ottamat upeat valokuvat videolta. Kuvat: Edgar Müller

Kuplavolkkarikyydistä haaveilleen pikkupojan toiveesta tuli totta sunnuntaina, kun Facebookin Puskaradio Espoo -ryhmästä löytyi avulias Kupla-kuski.

Espoolainen Elias Müller, 4, koki sunnuntaina riemukkaita hetkiä, kun hänen äitinsä Saara Sutisen ideoima syntymäpäiväyllätys kurvasi kotipihaan. 

Sutinen kuvailee poikaansa kovan luokan automieheksi, jota kiinnostavat kaikenlaiset menopelit. 

– Elias tunnistaa melkeinpä jokaisen vastaan ajavan auton ja huutelee takapenkiltä niiden merkkejä, Sutinen naurahtaa MTV Uutisille.

Kuplavolkkareilla on kuitenkin aivan erityinen asema pikkumiehen sydämessä.

– Meidän kotitien varrella on seissyt vanha Kupla ties kuinka monta vuotta. Elias haluaa aina pysähtyä sen kohdalla ja katsella ja kosketella autoa.

Sosiaalisessa mediassa oli jälleen kerran voimaa

Sutinen sai hiljattain ajatuksen hieman mieleenpainuvamman syntymäpäiväyllätyksen järjestämisestä. Hän laittoi viime viikolla kyselyn Puskaradio Espoo -Facebook-ryhmään, jossa hän tiedusteli, olisiko kenelläkään kiinnostusta tulla esittelemään omaa Kuplaansa Eliakselle.

– Ajattelin, että joku tulisi tuohon meidän pihatielle pyörähtämään autollaan ja Elias saisi käydä vähän katselemassa ja tutkimassa, millainen se on sisältä. Ehkäpä pääsisi pienen lenkinkin vetäisemään auton kyydissä, Sutinen kertoo.

Vastauksia tuli Sutisen mukaan yllättävän paljon. Ihmiset tägäilivät toisiaan ja yhteydenottoja sateli. Sutiselle oli tärkeää, että yllätys saataisiin osumaan sunnuntaille, jotta Eliaksen isä, valokuvaaja Edgar Müller, pääsisi mukaan ajelulle ikuistamaan reissun.

Lopulta Sutinen tarttui Maarit Vesterisen tarjoukseen. Vesterinen oli saanut vinkin ystävältään, joka kysyi, sattuisiko tämä olemaan kruisailemassa Kuplallaan sunnuntaina ja liitti viestiin Sutisen Facebook-julkaisun.

– Vastasin, että ilman muuta onnistuu, Vesterinen kertoo MTV Uutisille.

Upeat kuvat muistona täydellisestä yllätyksestä

Perheen ollessa ulkoilemassa pihallaan sunnuntaina, kurvasi paikalle Vesterisen vaaleanharmaa Kupla.

– Maarit pysähtyi pihaan, avasi ikkunan ja kysyi pikkumieheltä, että oletkos sinä Elias. Elias oli vähän hämmentynyt, mutta vastasi myöntävästi ja vaihtoi Maaritin kanssa muutaman sanan. Sitten alkoikin vähän jännittää ja ujostuttaa ja hän meni isänsä taakse piiloon, Sutinen naurahtaa.

Jännitys teki kuitenkin pian tilaa kiinnostukselle. Ei mennyt aikaakaan, kun Elias oli Kuplan takapenkillä, jossa oli myös ilmapalloja sekä nalle lahjakassin kanssa. Kolmikko lähti ajelulle, josta ovat nyt muistona artikkelin yläpuolella olevalta videolta löytyvät upeat valokuvat.

"Hymy oli korvissa koko loppupäivän"

Sutisen mukaan Elias on vielä sen verran pieni, että tällaisen yllätyksen suunnittelu sujui helposti.

– Eikä se olisikaan ollut yhtään niin hauskaa, jos Elias olisi etukäteen tiennyt, että sunnuntaina hän pääsee Kuplan kyytiin. Tämä oli paljon siistimpää tällä tavalla. Ihan täydellinen juttu.

Maanantaina neljä vuotta täyttänyt Elias oli äitinsä mukaan onnensa kukkuloilla ajelun jälkeen.

– Oli todella onnellinen pikkumies. Hymy oli korvissa koko loppupäivän.

Myös Vesterinen tietää Kuplan kyydissä tulevan tunteen.

– Kuplaa ei vaan pysty ajamaan hymyilemättä.

Vesterinen kertoo, että rakkaus ikoniseen Volkswageniin syntyi jo vuosia sitten.

– Minulla oli nuorempana Kuplavolkkari käytössä yhden kesän ajan. Siitä jäi krooninen kuplakuume.

Vesterinen toteutti haaveensa pari vuotta sitten, kun netissä tuli vastaan hieno, vuosimallia 1967 oleva yksilö. Nyt oli siis toinen kesä, kun hän sai nautiskella kesäautostaan.

Lapsen aito ilo

Sutinen kertoo olevansa todella otettu siitä, miten innokkaasti ihmiset halusivat lähteä mukaan synttäriyllätykseen.

– Varmasti vaikuttaa sekin, että kyseessä oli pieni lapsi ja lapsen ilo, joka on aina sellaista todella aitoa.

– Edgar oli aluksi vähän skeptinen idean suhteen, kun sanoin laittaneeni tällaisen Facebook-ryhmään. Hän vähän epäili, että antaisivatko ihmiset lapsen tulla räpläilemään omaa vanhaa autoaan.

Niin kuitenkin kävi, eikä perhe voisi olla onnellisempi.

– Somessa on voimaa. Olen saanut paljon viestejä, kuinka ihmisistä on ollut ihanaa nähdä sosiaalisessa mediassa positiivisiakin juttuja kaiken muun vastapainoksi.

– Elias tulee muistamaan tämän pitkään.

Ihan heti ei päivä unohdu myöskään Vesteriseltä.

– Kun kyydissä on intoa hihkuva ja taukoamatta puhuva suloinen nelivuotias synttärisankari, niin sydänhän siinä pakahtuu.

Lue myös:

    Uusimmat