Mainos

Ohitus sohjoisella tiellä aiheutti todella vakavan vaaratilanteen Pöljällä – toisessa kolarissa varusmiehiä kuljettanut auto ajaantui vastaantulevien kaistalle

Kuopion seudulla tapahtui tänään kaksi liikenneonnettomuutta, joissa molemmissa oli todellinen vaaran mahdollisuus ilmassa. Itä-Suomen poliisilaitos muistuttaa, että ajokeli on monin paikoin hankala. 

Ensimmäinen onnettomuus tapahtui valtatie 5:llä Siilinjärven pohjoispuolella Pöljällä, Viitostuvan kohdalla alkuiltapäivästä.

Henkilöauto oli lähtenyt ohittamaan toista autoa, mutta ei tiellä olleen loskan takia enää onnistunut ohjaamaan takaisin omalle kaistalleen. Kuski pyrki ohjaamaan ajoneuvonsa vastaantulevan liikenteen puolelle tien laitaan, mutta törmäsi kuitenkin vastaantulleeseen kuorma-autoon.

Poliisin mukaan onnettomuudessa oli kaikki ainekset todella vakavaan loukkaantumiseen. Nyt selvittiin kuitenkin henkisillä vaurioilla.

Onnettomuuden takia liikenne oli osittain poikki noin tunnin ajan.

Varusmiehiä kuljettanut auto kolaroi

Puolisen tuntia edellisen onnettomuuden jälkeen Siilinjärven pohjoispuolella Nilsiän Halunalla auto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi kahteen vastaan tulleeseen henkilöautoon.

Vastaantulevien kaistalle ajautunut auto oli STT:n mukaan Karjalan lennoston varusmiehiä kuljettanut pakettiauto. Autossa olleista kahdeksasta varusmiehestä yksi vietiin tarkastettavaksi sairaalaan. Muut varusmiehet eivät loukkaantuneet, kertoi Ilmavoimat.

Varusmiehiä kuljettanut auto oli tulossa Nilsiän suunnasta, kun se kymmenkunta kilometriä Nilsiästä suistui vastaantulijoiden kaistalle törmäten vastaantulevaan henkilöautoon. Vastaantulevan auton perään osui vielä sen perässä ajanut toinen henkilöauto.

Ajoneuvoissa oli kaikkiaan 14 henkilöä, joista neljä loukkaantui lievästi onnettomuudessa.

Onnettomuuden takia tie oli joko kokonaan tai osittain poikki noin tunnin ajan.

Alkoholilla ei ollut osuutta kummassakaan onnettomuudessa. Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 8.2. kello 19.08: Nilsiässä kolaroinut auto kuljetti varusmiehiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja