Oharipukkiin pettynyt 4-vuotias sai jättiyllätyksen: "Ikimuistoinen kohtaaminen"

MTV Uutiset kertoi jouluna surullisesta pojasta, jolle pukki teki oharit.

MTV Uutiset kertoi hiljattain espoolaisesta Katjasta, joka halusi järjestää siskonpojalleen Denizille ikimuistoisen joulun. Katja kertoi, että Deniz oli ensimmäistä kertaa todella innoissaan joulusta.

Hiljattain puhumaan oppinut poika on erityislapsi ja tätinsä mukaan hän on vasta alkanut ymmärtää joulun ideaa. Katja halusi tarjota siskonpojalleen joulun oikean pukin kera, mutta pukkipa teki oharit ja jätti saapumatta ilman mitään selitystä.

Ennakkoon sovittu ja kovin odotettu pukki jätti saapumatta perheen joulunviettoon ja pojan unelma jäi toteutumatta. Pian kuitenkin joulu sai iloisen ja odottamattoman käänteen.

Pukki tuli sittenkin

MTV:n uutistoimitukseen otti yhteyttä jo vuosia ammattipukkina töitä tehnyt Tom Lassila, joka oli lukenut jutun pettyneestä pojasta. Levillä muutaman viikon pukinhommissa ollut Lassila oli juuri lopettelemansa pestiään pohjoisessa ja päätti ottaa yhteyttä MTV:n kautta pojan äitiin Heliin. 

– Soitin pojan äidille ja kerroin, että haluaisin käydä joulupukkina ilahduttamassa heitä ja korvaamassa toisen pukin tekemän vääryyden kotimatkallani takaisin Etelä-Suomeen, Lassila kertoo.

Lassila koukkasi matkallaan Pirkkalaan, jossa perhe asuu ja yllätti pojan kotoaan.

– Kohtaaminen oli jotain todella ainutlaatuista ja ikimuistoista, hän jatkaa.

Lassilan mukaan pukin saapuminen tuli pojalle täysin yllätyksenä ja ilolla ei ollut rajoja. 

– Selvisi, että Joulupukki on pojalle oikea supertähti ja pukin kohdatessaan jouluaaton pettymystä ei edes muistettu. Juteltiin joulumuorista ja poroista, Lassila kertoo liikuttuneena.

– Lahjojen kera pukki meni. Oli Ryhmä Hau -paitaa, sukkia ja porofiguurit, Lassila iloitsee ja lisää, että osan lahjoista hän hankki itse ja osa tuli lahjoituksena tamperelaiselta liikemieheltä.

Lassila on työskennellyt pukkina jo parinkymmenen vuoden ajan ja kertoo kokeneensa monia ikimuistoisia hetkiä. 

– Tämä oli kyllä mahtava päätös joulupukkikaudelle. Tunteet tuli pintaan tästä ja toki kaikista ihanista kohtaamisista tällä kaudella, Lassila toteaa.

– ihan maailmanlaajuisesti joulupukki on todella merkittävä asia. Kuinka hienoa, että meillä asuu täällä ihan oikea joulupukki, Lassila iloitsee ja kertoo mielipiteensä ”oharipukista”

– Yksi huono pukki ei saa pilata kaikkien pukkien mainetta.

Pojan äiti Heli kertoo MTV Uutisille olevansa kiitollinen ikimuistoisesta yllätyksestä.

– Deniz meni avaamaan ovea, kun luuli että mummi tulee kylään, mutta oven takana olikin mummin lisäksi myös joulupukki. Poika juoksi heti halaamaan pukkia, Heli kertoo.

Heli kertoo, että joulupukkia oli odotettu jo kuukausia ja pukista on puhuttu päivittäin.

– Pukki kyseli kuulumisia ja poika meni kyllä vähän sanattomaksi siinä, Heli kertoo.

Loppujen lopuksi Deniz oli rohkaistunut juttelemaan ja päätti laulaakin pukille. Tällä kertaa lauluksi valikoitui perinteinen Paljon onnea vaan -onnittelulaulu.

– Yritimme vähän jotain joululaulua, mutta hän halusi laulaa paljon onnea vaan, Heli nauraa.

Heli kertoo, että pukin vierailu oli enemmän kuin he osasivat odottaa. Pikku Deniz, joka oli surrut leipomiaan pipareita, sai vihdoin antaa ne joulupukille. Heli uskoo sen olleen yksi vierailun kohokohdista.

– Nyt hän sai ne varta vasten pukille leipomat piparit annettua ja siitä jäi Denizille erityisen hyvä mieli, Heli toteaa.

Heli haluaa vielä lähettää joulupukille terveiset.

– Olemme todella kiitollisia, että näin hyväsydämisiä ihmisiä vielä löytyy. Pukki tuli meidän poikaamme varten tänne ja loi tämän tärkeän hetken. Tämä oli myös minulle ikimuistoinen kohtaaminen, jota muistelemme vielä pitkään, Heli kertoo liikuttuneena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat